23948sdkhjf

DE: Fedtafgift vil hæve inflation

Med fedtafgiften vil inflationen i Danmark stige, mener Dansk Erhverv, som opfordrer politikerne til udskyde den omstridte lovs indførelse.
Om 12 dage træder den omstridte fedtafgift i kraft herhjemme, hvad der allerede har afstedkommet en del debat .

Men står det til Dansk Erhverv, bør politikerne besinde sig i sidste øjeblik og give afgiften et grundigt serviceeftersyn.

- Dansk Erhvervs ønske til den kommende ny regering er, at man udskyder fedtafgiften, så der er tid til at give det komplicerede regelsæt et serviceeftersyn med friske øjne. Det er velkendt, at denne danske særskat vil være et administrativt mareridt for erhvervslivet. Dansk Erhverv advarer også imod, at der fra den kommende regering skrues yderligere på denne væksthæmmende afgiftsskrue, siger Bo Sandberg, skattepolitisk chef i DE.

Han mener, at inflationen vil stige, når fedtafgiften indføres, oven på en august måned, hvor den danske inflation med 2,4 procent eller var lavere end i Eurozonen for første gang siden marts.

- Det er positivt, at de danske prisstigninger i august var lavere end længe. Det giver trods alt forbrugerne en større købekraft og et potentielt skub til samfundsøkonomien. Hvis Danmark gennem en længere periode formår at holde priserne mere i ro end i Euro-zonen, bliver vores konkurrenceevne tiltrængt forbedret. Det er vigtigt for dansk eksport, som i øjeblikket er den eneste reelle vækstdriver i dansk økonomi, siger Bo Sandberg.

Den afgående erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), erkendte for nylig, at fedtafgiften er både kompliceret og bureaukratisk .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08