23948sdkhjf

Pludselig var Kimber Foods kendt på Bali

Selv om Kimber Foods i Støvring har brugt en stor del af arbejdstimerne i 2019 på at få virksomhedens fire nye nøddeblandinger ud over rampen, har der også været tid til andre projekter.

Ikke mindst er indehaverne, Mette Svanberg og Esben Nielsen, godt i gang med at få gang i salget af en serie snackprodukter med cashewnødder fra Bali. Og måden, hvorpå de produkter er havnet hos Kimber Foods, glæder i høj grad det nordjyske iværksætterpar.

- Vi fik bare lige pludselig en henvendelse fra et firma, der hedder East Bali Cashews. De ville høre, om ikke vi var interesseret i at få deres nødder til Danmark. At der sidder nogen ude på Bali og får øje på os, og tænker, at vi lige som dem er en virksomhed med ordentlighed og rene linjer og samfundsansvar - det er da virkelig en succesoplevelse, siger Esben Nielsen.

Han peger på, at East Bali Cashews bruger meget energi på, at firmaets cashewnødder bliver dyrket bæredygtigt, og at produktionen også kommer farmernes familier til gavn i form af blandt andet skolegang for børnene. Noget, som falder særdeles godt i tråd med Kimber Foods' forretningsstrategi.

Cashew-produkternes dukken op ud af det blå har medført, at Støvring-virksomheden i løbet af 2019 har holdt lidt igen med andre planlagte lanceringer på det danske marked, deriblandt en serie tørrede frugter.

Men under alle omstændigheder er det ifølge Esben Nielsen vigtigt at have flere produkter med på paletten, når Kimber Foods forsøger at skaffe nye forhandlere.

Langt størstedelen af salget ligger i Danmark, men Kimber Foods er også så småt i gang i Norge og har solgt lidt til England på prøve, fortæller han.

En del af det danske salg foregår fra virksomhedens webshop, som Esben Nielsen og Mette Svanberg ikke selv behøver at bruge meget krudt på. Lageret ligger i Pandrup hos samarbejdspartneren MailMak, som automatisk pakker og sender webshop-ordrerne direkte ud til kunderne. Andre ordrer - eksempelvis fra detail-kæder og grossister - ekspederes fra Pandrup, når Kimber Foods beder om at få det gjort.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109