23948sdkhjf

Royal eksportpris til fødevarevirksomheder

Både Uhrenholt og Foss hædres for deres succes på det internationale marked.
Uhrenholt og Foss modtog tirsdag eftermiddag Kong Frederik den Niendes Hæderspris som et bevis på deres succesfulde indsats på det globale marked.

Prisen blev overrakt på Fredensborg Slot af komitéens formand, prins Henrik.

- Eksportrådet er glade for at medvirke til at hædre disse eksportvirksomheder, der har gjort det godt på de internationale markeder. Hver enkelt virksomhed har formået at øge sin eksport på det globale marked og fastholde eller udvikle en allerede høj eksportandel. For den ene virksomheds vedkommende gælder det, at virksomheden eksporterer hele sin produktion, mens to andre virksomheders eksportandele ligger på hele 90 og 98 procent. Flere af virksomhederne har også formået at få fodfæste på eksportmarkeder, der traditionelt er vanskelige at komme ind på, siger Sten Scheibye, næstformand i komiteen og formand for Eksportrådet, der naturligt glædede sig på de fem virksomheders vegne.

Ud over Uhrenholt, der er en global fødevarevirksomhed inden for seafood-, mejeri- og kødleverancer, og Foss, der udvikler og producerer analyseinstrumenter til den farmaceutiske og kemiske industri samt til landbrugs- og fødevareindustrien, modtog tre virksomheder prisen.

Det drejer sig om:

• Designit A/S, der løser designopgaver inden for alle aspekter af strategisk design.
• Ib Laursen ApS, der er Nordens førende grossist inden for gaveartikler, interiør og brugskunst.
• Aalborg Engineering A/S, der fremstiller kedler, som bruges til at genanvende varmen fra turbiner og andre varmeproducerende anlæg

Fakta: Kong Frederik den Niendes Hæderspris
Virksomhederne skal opfylde flere kriterier for at modtage prisen. Et kriterium er, at virksomheden har haft en væsentlig og vedvarende forøgelse af eksporten over en treårig periode, et andet kriterium er, at den er kommet ind på et særligt vanskeligt marked.

Hædersprisen blev indstiftet i 1970 ved en kongelig resolution med det formål at fremme, understøtte og opmuntre eksporten af danske varer og tjenstydelser. Med hædersprisen følger et diplom og en skulptur, som er inspireret af splitflagmotivet, som er hædersprisens symbol. Både diplom og skulptur er skabt af designeren Poul Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078