23948sdkhjf

Tre innovative fødevareiværksættere fik penge

Tre iværksætterfirmaer inden for fødevarebranchen blev tirsdag hædret med hver 50.000 kroner, da Agro Business Park afgjorde sin innovationskonkurrence i Viborg.

10 udvalgte iværksættere deltog i konkurrencen, og dommerpanelet valgte disse tre som de mest innovative:

AmiNic fra Middelfart: En helt ny sensormetode, der kan måle friskhed for kød og fisk og fremskrive til en korrekt holdbarhedsdato. Bag projektet står Jeanette Hvam, stifter af AmiNic.

UpFood fra København: Ny, banebrydende teknologi til tørring og konservering af råvarer og fødevarer, drevet af solenergi. Teknologien betyder, at landmænd i udviklingslande kan mindske spild, sikre holdbarheden af deres råvarer og optimere indtjeningen. Personer bag projektet: CEO Sajjad Haider, kommunikationskonsulent Mia Timmermann, forretningudvikler.Satcha Jensen.

MSR Crown Crusher: En mekanisk applikation til Opti Weeder til effektiv fjernelse af toppen på kartoffelplanter inden de høstes. En grøn løsning til kartoffeldyrkere, som dermed kan undgå at bruge sprøjtemidler. Personer bag projektet: Michael Stolberg-Rohr, udvikler og ejer, Mette H. Roussis, forretningsudvikler og bestyrelsesformand.

De 10 udvalgte iværksættere, der tilsammen mødte med spændende projekter inden for landbrug, havbrug, fødevarer, bioressourcer, miljøteknologi og bæredygtighed, fik hver tre minutter til at pitche deres forretningsidé foran et panel af eksperter og gæster fra ind- og udland.

- Stort tillykke til de tre vindere, som leverede en fantastisk og overbevisende præstation. Det er alle tre nogle meget spændende projekter, som jeg slet ikke er i tvivl om, at vi kan forvente at se meget mere til i de kommende år, siger Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park, i en pressemeddelelse.

Alle tre vinderprojekter får ud over pengene tre måneders gratis ophold i ét af Agro Business Parks innovationskontorer i Viborg, Aarhus eller København. Her tilbydes de sparring om blandt andet kapital og konkretisering af forretningsideen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094