23948sdkhjf

Tre innovative fødevareiværksættere fik penge

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie
Tre iværksætterfirmaer inden for fødevarebranchen blev tirsdag hædret med hver 50.000 kroner, da Agro Business Park afgjorde sin innovationskonkurrence i Viborg.

10 udvalgte iværksættere deltog i konkurrencen, og dommerpanelet valgte disse tre som de mest innovative:

AmiNic fra Middelfart: En helt ny sensormetode, der kan måle friskhed for kød og fisk og fremskrive til en korrekt holdbarhedsdato. Bag projektet står Jeanette Hvam, stifter af AmiNic.

UpFood fra København: Ny, banebrydende teknologi til tørring og konservering af råvarer og fødevarer, drevet af solenergi. Teknologien betyder, at landmænd i udviklingslande kan mindske spild, sikre holdbarheden af deres råvarer og optimere indtjeningen. Personer bag projektet: CEO Sajjad Haider, kommunikationskonsulent Mia Timmermann, forretningudvikler.Satcha Jensen.

MSR Crown Crusher: En mekanisk applikation til Opti Weeder til effektiv fjernelse af toppen på kartoffelplanter inden de høstes. En grøn løsning til kartoffeldyrkere, som dermed kan undgå at bruge sprøjtemidler. Personer bag projektet: Michael Stolberg-Rohr, udvikler og ejer, Mette H. Roussis, forretningsudvikler og bestyrelsesformand.

De 10 udvalgte iværksættere, der tilsammen mødte med spændende projekter inden for landbrug, havbrug, fødevarer, bioressourcer, miljøteknologi og bæredygtighed, fik hver tre minutter til at pitche deres forretningsidé foran et panel af eksperter og gæster fra ind- og udland.

- Stort tillykke til de tre vindere, som leverede en fantastisk og overbevisende præstation. Det er alle tre nogle meget spændende projekter, som jeg slet ikke er i tvivl om, at vi kan forvente at se meget mere til i de kommende år, siger Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park, i en pressemeddelelse.

Alle tre vinderprojekter får ud over pengene tre måneders gratis ophold i ét af Agro Business Parks innovationskontorer i Viborg, Aarhus eller København. Her tilbydes de sparring om blandt andet kapital og konkretisering af forretningsideen.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sprøjter sig til holdbarhed: Californisk plantebelægning skal testes i Danmark

Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang

Dansk fødevareeksport på rekordkurs

103 millioner skal bane vejen til fremtidens fødevareforskning

Fødevarevirksomhederne flokkes om Vejen

Kommunen er ved at opbygge en decideret fødevareklynge i det sønderjyske

Dekanter-teknologi løftes til nye højder

Nyhedsbrev

15.285 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Tilflytter: Sagsbehandlerne har forstand på fødevarer

Online Avis Arkiv

Ugens grin: Når tømreren har fri ...

Gammelt bryghus bliver omdannet til Bryggekulturens Hus

Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted

10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap

Rekord: 380 julebryg fra de danske bryggerier

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner

Allerede nu sætter 2019 konkursrekord

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Tyggegummi skal hjælpe kvinder med at blive gravide

1

Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback

Mille Food-ejer lukker selskab efter skandale

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet

Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats

Ægtepar fik millioner for sodavandssucces

1

Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar

Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark

Trods konkurs: Slagtehus fortsætter

Ny fødevareimportør klar i Køge

Takeaway: Wolt har fart på

Ny whisky er lagret på øl-fade

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny megatrend: Bekæmp antibiotika i kød

Hurtig levering af PEEK

Lækker din pumpe? Eller ophober den snavs?

GRATIS webinar på 30 minutter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

+6.650 har allerede ét - skal du ikke også have et login?

Fendere og fendersystemer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Energibesparende alternativ til snekkegear!

Konfigurer dine kapslinger og prisforespørgsler online

Munchere (neddelere) i høj kvalitet fra AxFlow

Copenhagen Pump fører Allweiler slangepumper

Kompakt AirLINE ventilø fra Burkert

Få den rigtige pris på el pr. kWh HVER gang

Undgå sammenklæbning, itu-rivning, støv, gnister, stød m.m.

IP67 Profinet switch til hårde miljøer

Version 6 af BRC Packaging and Packaging Materials

Støddæmper hjælper julemanden!

Gravlund Industrigummi sætter omsætningsrekord

PDF-scanning af fakturaer

Gå glad i nødbrusebad og syng jubiduæh

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Stor opbakning til innovativt messeevent

Fuld automatisk vaske- og lagersystem til Vemag vogne

Så let er det at samle en Thern® Davit kran →

Send til en kollega

0.307