23948sdkhjf

Dansk cateringkæmpe når nye højder

Den nordjyske foodservicekæmpe Euro Cater, der i Danmark står bag blandt andet AB Catering, BC Catering og Inco, sætter i koncernens dugfriske regnskab nye rekorder hvad angår både omsætning og overskud.

Regnskabet viser en omsætning i 2018/19 på 9,5 milliarder kroner og et overskud efter skat på 329 millioner. Året før var de tilsvarende tal 9,2 milliarder og 276 millioner, hvilket også var rekorder.

Koncernen kommer i regnskabet ikke ind på detaljer om, hvad der er gået specielt godt i det forgangne år, og Euro Cater-direktør Steen D. Pedersen ønsker heller ikke over for Food Supply at løfte sløret for forretningens nærmere omstændigheder. Han henviser til, at Euro Cater ikke har for vane at uddybe sine regnskaber ret meget.

- Men vi er rigtig glade for regnskabet. Vi har glæde af at være i et marked, hvor det går rigtig godt for restauranterne, siger han.

Samtidig lægger direktøren ikke skjul på, at han naturligvis har noteret sig, at der på det seneste er kommet knap så optimistiske tal om det generelle indtjeningsniveau og konkurstal i restaurationsbranchen.

- Stigende bekymring

- Vi kigger med stigende bekymring på, om det positive marked kan blive ved. Der har altid været en vis udskiftning ude i restauranterne, men den vækst, der har været de seneste tre-fem år, ser ud til at være toppet. Og det ser ud til, at antallet af lukninger nu stiger, bemærker Steen D. Pedersen.

- Men det er jo nogle cyklusser, der kører, tilføjer han.

Ifølge det nye Euro Cater-regnskab er årets omsætning fordelt med 6,2 millarder kroner i Danmark og 3,3 milarder i Sverige. Det fremgår ikke, hvor meget der kommer fra eksempelvis AB Catering og BC Catering, og Steen D. Pedersen ønsker heller ikke at fortælle om den indbyrdes fordeling.

- Dem, der skal vide det, de ved det, påpeger han.

Ud over AB Catering, BC Catering og Inco Cash & Carry står Euro Cater - via datterselskabet Dansk Cater - i Danmark bag Cater Food og Cater Grønt. I alt løber det op i 16 danske afdelinger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079