23948sdkhjf

Danish Crown klar med 200 millioner kroner til nye stalde

Efterspørgslen på dansk grisekød er rekordhøj, og derfor tager Danish Crown nu et nyt værktøj i brug for at understøtte byggeri af nye slagtegrisestalde: Koncernen giver sine ejere mulighed for at låne penge af deres eget selskab til byggeri af nye stalde, og der er afsat 200 millioner kroner til formålet.

Det fortæller Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Det er en kendsgerning, at flere af vores ejere gerne vil bygge, men har svært ved at skaffe den nødvendig finansiering. Derfor har vi lavet en model, hvor man kan låne med sikkerhed i de kommende års efterbetaling, og som på den ene side har en rimelig rente, men omvendt har en hård afdragsprofil. Det kan kun vi gøre, fordi vi har det marked, som vi har i øjeblikket, og fordi udsigterne for de næste par år er bedre, end vi har set længe, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for Ejerservice i Danish Crown.

Hvis alle de 200 millioner kroner kommer ud og arbejde, vil der blive bygget nye stalde til en årlig produktion af 1,2 millioner slagtegrise.

Andelshaverne kan låne 650 kroner for hver stiplads, de etablerer. Det vil i langt de fleste tilfælde svare til mellem 20 og 25 procent af den samlede pris for at bygge en ny stald. Lånet tilbagebetales over restbetalingen, og afhængigt af tidspunktet for etablering af produktion vil det skulle betales tilbage over to eller tre år.

Lånene tilbydes alle andelshavere efter først til mølle-princippet, dog skal byggeriet være begyndt senest seks måneder efter, Danish Crown har givet tilsagn, ellers bortfalder lånetilsagnet.

Danish Crown åbner for ansøgning om lånetilsagn øjeblikkeligt, og renten på lånene er foreløbig sat til fire procent
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094