23948sdkhjf

Strømlinet Nowaco styrer mod rekordomsætning

Kerneforretningen er tilbage i fokus for Nowaco, som i dette regnskabsår forventer at runde 2 mia. kr. i omsætning.
Frasalget af aktiviteterne i Baltikum samt et øget fokus på kerneforretningen – global handel med fødevarer – gør, at Nowaco styrer mod en rekordhøj omsætning i indeværende regnskabsår.

Det fortæller Preben K. Nielsen, der via Tika Holding ejer selskabet og er bestyrelsesformand i Tika Holding, til Dagbladet Børsen.

- Vi er kommet godt fra start, og jeg forventer, at vi runder 2 mia. kr. i omsætning i år, siger han med en tilføjelse om, at det endnu er tidligt på året, men at Nowaco ligger foran budgettet.

Udvider kerneforretningen
Omsætningen var sidste år på 1,520 mia. kr., mens den toppede med 1,987 mia. kr. i 2008.

Ifølge Preben K. Nielsen skyldes fremgangen især, at Nowaco nu fremstår som et mere fokuseret selskab efter frasalget af aktiviteterne i Baltikum.

Det betyder, at selskabet kan koncentrere ressourcerne fuldt ud om at udvide kerneforretningen.

Nowaco har da også netop udvidet sine afdelinger med nye kontorer i Polen, Rumænien og Spanien, mens markederne i Australien og New Zealand også er på radaren.

Må følge markedsdynamikken
- Vi ser stigende omsætning i Afrika og mere eksport til Brasilien. Vi har tidligere købt store mængder i Brasilien, men landet har et hjemmemarked, der begynder at tage fra, så nu køber vi mindre derfra, men eksporterer til gengæld mere dertil, forklarer Preben K. Nielsen, som kalder det for en markedsdynamik, man bare må følge.

Han tilføjer:
- Derudover har vi en stor eksport af fisk fra Argentina til Afrika. Eksporten af hele fisk fra Grønland til Kina og tilbage igen til Europa samt USA som fileter kører også fornuftigt, så jeg har faktisk en rigtig god mavefornemmelse med det meste.

Nowaco A/S ejes med 85 procent af TiKa Holding A/S, Danmark, og med 15 procent af Nowaco Invest ApS, Danmark.

I bestyrelsen hos TiKa Holding A/S sidder familien Nowak Nielsen, som foruden Preben K. Nielsen består af hustru Juttine Nielsen samt Tina Nowak Terkelsen og Katja Nowak Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125