23948sdkhjf

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Høj fødevaresikkerhed er et krav for at kunne producere sikre fødevarer og grundlaget for den danske fødevareeksport. Den er således genstand for konstant fokus hos både myndigheder, kunder og forbrugere.

Nu skal den nyeste viden om fødevaresikkerhed og holdbarhed deles med den danske fødevarebranche, og emnet diskuteres derfor på en temadag den 29. januar.

Kampen for holdbarheden
Ansvaret for fastsættelse af korrekt holdbarhed ligger hos producenten. Den er vigtig for fødevaresikkerheden og spiseoplevelsen – og så er den også en væsentlig konkurrenceparameter. En forståelse for, hvad der potentielt forlænger et produkts holdbarhed, er derfor vigtig.

- Vi får løbende henvendelser fra virksomheder, som ønsker at forlænge holdbarheden. Enten for at reducere madspild eller for at få produkterne på hylderne hos de store supermarkedskæder, forklarer sektionsleder Inger Olesen, Teknologisk Institut.

Denne store interesse er således baggrunden for temadagen den 29. januar.

- Vi oplever et stort behov for at få diskuteret ny viden indenfor fødevaresikkerhed og holdbarhed. Derfor denne temadag. Målgruppen er kvalitetsansvarlige samt produktudviklere, der vil bygge ny viden ind i deres udviklingsprocesser, slutter Inger Olesen.

Helt nye metoder og korrekt brug af procesteknologi
Der udvikles konstant nye metoder til identificering af mikroorganismer og udbedring af problemerne. Temadagen præsenterer blandt andet nye DNA-baserede analyser, som kan identificere, hvilke mikroorganismer der ødelægger et produkt samt hvor i processen, de introduceres. Udfordringerne kan være mange for eksempel misfarvning, uønsket gasproduktion eller for kort holdbarhed.

- Med denne viden kan fødevarevirksomheder sætte tidligt ind og forberede deres processer og produkter. Det forbedrer fødevaresikkerheden og betyder reduceret spild og omkostninger, forklarer centerchef Lene Meinert på Teknologisk Institut.

Derudover sættes der fokus på en lang række konkrete områder af relevans for fødevaresikkerheden:

- På dagen kan virksomhederne være med i dialogen om, hvordan fremtidens objektive rengøringskontrol kan se ud og få input til, hvordan den rigtige varmebehandling af en fødevare eller et måltid fastlægges, så der ikke opstår

problemer med patogene mikroorganismer, forklarer centerchef Lene Meinert på Teknologisk Institut.

Food safety culture er en del af fremtiden
Food Safety Culture er på vej ind i Danmark via de internationale standarder. Temadagen sætter spot på, hvad Food Safety Culture er, og hvorfor det fremover bliver et krav i fødevareindustrien.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fusk med salg af enorm mængde chokolade giver millionsmæk

Så er Arlas nye kæmpebyggeri i gang

Kims åbner et chips-outlet

Frygtet virus lukker Danish Crown-fabrik

Jysk bryghus vil 10-doble produktionen

Mexicansk kæde er lukket

Nyhedsbrev

15.353 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Teenager har succes med kartofler

Online Avis Arkiv

Økologisk direktør siger farvel

Vestjyske fødevareproducenter blev klogere

Rekordregnskab skal sikre fremtiden for Thisted Bryghus

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Restaurant er nu børnefri

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Hancock får automatisk renseanlæg

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Ny medejer hos Ærø Whisky

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny Stabilus IndustryLine gasfjedre film

PRODUKTFOKUS: Treben i aluminium fra tyske IKAR GmbH

Kurser og seminarer hos Carl Stahl A/S

Pladegummi på ruller eller skåret på mål

Markedsrapport 2019 – Har du haft den rigtige elpris?

Produktions optimering med WERMA ANDON system

Fjern nemt og hurtigt spåner fra køle-smøremidlet

Frer's jordfejlsrelæ DB3-serien

En DENSORB caddy fuld af overraskelser

Udnyt ressourcerne i dit spildevand – det betaler sig

Én flowswitch, to målinger - til alle typer væsker

DABA lancerer ny bagedygtig løsning i genanvendt plast

Vandværksmesse 31. januar - Roskilde

Data Drevet Produktion - IoT og produktionsplanlægning

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

40 års jubilæum

KUMA fandt en fleksibel løsning

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Siemens Sitrans Probe LU240

Hydrauliske komponenter fra KTR

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Send til en kollega

0.188