23948sdkhjf

Naturmælk satte rekord, men direktør er utilfreds

En rekordhøj omsætning på 389 millioner kroner får ikke Naturmælk-direktør Leif Friis Jørgensen til at være tilfreds med mejeriets netop offentliggjorte 2018/19-regnskab. For den øgede omsætning, der er 18 millioner højere end året før, afspejler sig slet ikke på bundlinjen, hvor overskuddet tværtimod er faldet fra 6,4 til 2,1 millioner kroner.

Det skriver JydskeVestkysten.

Direktøren påpeger i avisen, at der har været rigtig mange udfordringer i årets løb - især i produktionen, hvor begge Naturmælks to mejerier har fået nye tappemaskiner. De kan bruges til den mere miljøvenlige emballage, som både Naturmælk-mejeriet ved Tinglev og søstermejeriet Øllingegaard i Nordsjælland er gået over til.

- Det er 200 forskellige produkter, der har skullet skiftes. Det har været en større proces med nyt design og produktion af den nye emballage, ligesom vi har skullet bruge den gamle, så vi i en periode kørte på både de gamle og de nye tappemaskiner. Det har kostet, siger Leif Friis Jørgensen til avisen.

Af ledelsens bemærkninger i regnskabet fremgår det, at omkostningerne også har været "meget påvirket af udskiftning på driftsledelsen i mejeriet".

- Disse hændelser samt udfordringer på transport og nogle større kunder har haft store påvirkninger på vores resultat, hedder det.

Ifølge JydskeVestkysten handler transportudfordringerne ikke mindst om øgede dieseludgifter sidste efterår.

- Men vi har fået forhandlet nye aftaler med vores transportører hjem, og vi er sikre på, vi har det rigtige ledelsesteam nu, som vi også har styrket med en ny økonomichef. Det er jo efterhånden blevet en stor forretning, så det har lidt større konsekvenser, hvis man ikke regner rigtigt, bemærker Leif Friis Jørgensen i JydskeVestkysten.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11