23948sdkhjf

Arla vil genbruge al emballage i 2020

Bedre samarbejde med leverandørerne og mere hjælp til forbrugerne skal medvirke til at gøre al Arlas emballage genanvendeligt på under 10 år.
”Vi vil undgå at skabe affald, men hvor dette ikke er muligt, vil vi behandle det som en ressource, der kan genbruges.”

Sådan indleder Arla en ny miljøstrategi, hvis overordnede mål er at gøre al emballage genanvendeligt i 2020.

Arla bruger hvert år 155.000 tons emballage, så de miljømæssige besparelser er til at få øje på. Blandt andet har en analysegruppe i Arla fundet frem til, at CO2-udledningen halveres, hvis al emballagen kan genanvendes.

Starter i Danmark
En af de store udfordringer de mange forskellige plasttyper, der bruger til visse emballager. Det er derfor et vigtigt mål for Arla at få flere såkaldte monoplast emballager.

- Der er rigtig meget vundet ved at gøre det muligt at genbruge vores emballagematerialer. Det kommer til at tage lang tid, men jeg tror på, at målet om 100 procent genanvendelse er muligt for os at nå. Det er ikke noget vi kan gøre alene, det bliver i samarbejde med vores kunder og leverandører, for det er en kompliceret proces med mange facetter, siger emballagechef i Arla, Klaus Nybro.

Han fortæller videre, at Arla i første omgang sigter på det danske marked, hvor salget – og dermed emballageforbruget – er højt.

Siden vil Arla orientere sig mere mod udlandet, hvor processen dog kompliceres ved, at reglerne varierer fra land til land.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094