23948sdkhjf

Fiskernes Filetfabrik mangler sild: Har overlevet tre år på svenske kvoter

En ny og lavere sildekvote for 2020 tvinger nu Fiskernes Filetfabrik i Gilleleje til at tænke i nye baner.

Det skriver Ugeposten Gribskov.

Direktør Benny Christensen fortæller til avisen, at man lige nu arbejder på at omstrukturere, så virksomheden kan beholde sine 10 medarbejdere. Som det ser ud lige nu, har fabrikken, der primært producerer sildefileter fanget af lokale Gilleleje-fiskere, sild til en måneds produktion. Direktøren er ikke interesseret i at skaffe sild, som er fanget andre steder, og han peger på, at forretningen netop er bygget op om de lokale, små fiskere og et produkt, der er hevet op fra Kattegat og den vestlige Østersø.

De seneste tre år, hvor sildekvoten er faldet kontinuerligt, er Fiskernes Filetfabrik overlevet, fordi Gillelejes fiskere har lejet sildekvoter af de svenske fiskere i den vestlige del af Østersøen. Benny Christensen håber på, at det også kan lykkes i år. En anden måde at sikre fabrikkens overlevelse kan blive at satse på andre fisk end sild.

– Vi arbejder på at have en mindre sildeproduktion og leder med lys og lygte efter andre former for produktion, siger Benny Christensen, der lige nu er på udkig efter en samarbejdspartner i lakseindustrien.

I 2018, hvor senest offentliggjorte årsregnskab stammer fra, havde Fiskernes Filetfabrik en bruttofortjeneste på 6,6 mio. kr. og et underskud før skat på - 620.488 kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079