23948sdkhjf
>

Fiske-gigant trækkes ind i sag om momssvindel

Prime Ocean, der er en af Danmarks største fiskeimportører, er involveret i endnu en træls sag.

Kort før jul berettede Ekstra Bladet om en formodet momskarrusel, hvor en række selskaber har unddraget statskassen mindst 26,5 mio. kr. i forbindelse med handel af frossen fisk.

Nu kan avisen afsløre, at fiskeimportøren Prime Ocean i Skagen har spillet en nøglerolle, i og med virksomheden har købt fisk fra det konkursramte Wiio ApS, som skattemyndighederne har mistænkt for at være involveret.

I alt har Prime Ocean købt fisk af Wiio for ikke mindre end 134 mio. kr, og ifølge momsdirektøren i Baker Tilly, Søren Engers Pedersen, som avisen har talt med, har Prime Ocean spillet en afgørende rolle. Han fortæller til avisen, at det for ham ligner et forsøg på at finde en ”ærlig men måske nok lidt naiv virksomhed”, som skulle være med til at holde kæden i gang.

Bestyrelsesformanden i Prime Ocean, Carsten Frydkjær, siger til Ekstra Bladet, at han er meget ked af sagen, og ifølge ham har virksomheden ikke haft kendskab til den påståede svindel.

Læs også: Konflikt afblæst på Prime Ocean

– Det er klart, at vi er involveret, men vi har ikke haft nogen viden om, hvad de pågældende har haft af intentioner, siger Carsten Frydkjær til Ekstra Bladet.

Ifølge avisens oplysninger vil Skattestyrelsen straffesagsenhed nu overdrage sagen om Prime Oceans leverandør til politiet, og der indledes en sag om konkurskarantæne mod Wiios estiske direktør.

Prime Ocean var også i vælten i efteråret, hvor Fødevarerstyrelsen afslørede at der var blevet ændret på mærkningen på et parti frossen laks. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094