23948sdkhjf

Flensted-regnskaber trækker i hver sin retning - snitgrønt trak igen voldsomt ned

Opdateret 24, juni klokken 14:25 med kort kommentar fra Flensted-direktør Lene Rasmussen

Flensted Food Group, der producerer pommes frites og andre kartoffelprodukter i Skovlund i Sydvestjylland, havde et langt bedre 2019 end 2018.

Overskuddet steg sidste år til 11,5 millioner kroner, godt en fordobling fra året før. Omsætningen gik fra 364 til 412 millioner.

Til gengæld ser det igen skidt ud for søsterselskabet Flensted Snitgrønt, der for andet år i træk kom ud med et underskud på omkring 19 millioner kroner. Her er der ikke angivet nogen omsætning i regnskabet, men bruttofortjenesten er gået en anelse ned, fra 42,8 til 42,7 millioner kroner, fremgår det.

Food Supply har forsøgt at få regnskabskommentarer fra Flensted-direktør Lene Rasmussen, men hun oplyser, at koncernen ikke ønsker at uddybe det, man allerede kan se i de offentliggjorte regnskaber. Hun vil dog gerne fortælle, hvad status er for udvidelsen af snitgrøntfabrikken i Skovlund - en 25 millioner kroner dyr udvidelse, som Flensted offentliggjorde planer om i begyndelsen af 2018.

- 2019 har været et investeringsår på Flensted Snitgrønt, hvor vi har færdiggjort udvidelsen. Derfor er vi nu toptunet og klar til at producere endnu flere danskproducerede, friske salater, som skal komme danske forbrugere til gode, konstaterer Lene Rasmussen i en mail.

Flensted Snitgrønt koncentrerer sig om at lave helt friske salatløsninger og lancerede i forbindelse med tilbygningsplanerne en vision om for alvor at ride med på conveniencebølgen med salg til både foodservice og detail.

2019-resultatet i Flensted Snitgrønt bliver af ledelsen betegnet som utilfredsstillende. Det skyldes ifølge bemærkningerne i regnskabet dels en hårdere konkurrence, dels sammenlægningen af to fabrikker og dels organisatoriske ændringer. Sammenlægningen af fabrikker handler om, at Flensted har flyttet produktionen hos datterselskabet Danika Grønt fra Billund til Skovlund.

- Nødvendige justeringer
Af regnskabet for Flensted Food Group fremgår det omvendt, at ledelsen finder resultaterne tilfredsstillende, "når man tager omstændighederne i betragtning.". Det fremgår ikke, hvad "omstændighederne" nærmere dækker over.

- I 2020 vil der fortsat være fokus på markedsbetingelserne, og de nødvendige justeringer vil blive foretaget, konstaterer ledelsen, som før coronakrisen forventede et lidt lavere 2020-resultat for Flensted Food Group, sammenlignet med 2019.

Men baseret på den nuværende situation med covid-19, kan virksomhedens ledelse ikke p.t. sige noget om de økonomiske konsekvenser og de forventede resultater for 2020, hedder det i bemærkningerne til 2019-regnskabet.

Ud over pommes frites og andre kartoffelprodukter laver Flensted Food Group også mayonnaisebaserede salater og dressinger.

Koncernen har siden 2008 været ejet af den tyske fødevarekoncern Wernsing Feinkost.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094