23948sdkhjf

De vil lave ko-fri mælk i et laboratorium

Der er lang vej til målet - men på Aarhus Universitet vil forskere nu forsøge i et laboratorium at fremstille komælk fra dyrkede mælkekirtelceller.

Det skriver fagmediet Ingeniøren, som nævner, at projektet kan bane vejen for en mejerirevolution, være et værn mod fødevaremangel og lette det enorme klimaaftryk fra klodens en milliard køer.

- Der ligger et enormt potentiale i at kunne producere animalske fødevarer i et laboratorium, men der er stadig mange basale ting på området, som der ikke findes viden om. Med det her projekt håber vi at kunne tage de første små skridt, der kan gøre os klogere på, hvordan vi kan producere vores mælk fremover, siger seniorforsker ved Aarhus Universitet Stig Purup til Ingeniøren.

Projektet er ifølge forskerne det første af sin slags, og det har fået navnet CleanMilk. Forskerne vil forsøge at udtage mælkekirtelceller fra yveret på danske køer og derefter
dyrke mælkekirtelcellerne i petriskåle for at undersøge deres levetid og evne til at udskille den mælk, som kendes fra køerne.

Ifølge Ingeniøren hilser Arla Foods projektet velkomment, men Lars Dalsgaard, der er Senior Vice President for Product and Innovation, skriver i en mail til mediet, at han dog ikke forventer, at køer bliver skiftet ud med kunstige alternativer i fremtiden.

Originalartikel: https://ing.dk/artikel/fremtidens-ko-frie-maelk-dyrkes-laboratorium-aarhus-231364
Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.218