23948sdkhjf

Ny minister afviser øget fødevarekontrol

Til gengæld skal kampen mod kemikalier i drikkevandet optrappes ligesom indsatsen for at indfri de økologiske målsætninger skal intensiveres.
Mette Gjerskov (S) er Danmarks nye fødevareminister.

Det ligger fast efter gårsdagens præsentation af den ny S-R-SF-regering, hvor den uddannede agronom fik lejlighed til at fortælle lidt om sine ambitioner på vegne af fødevareområdet.

En af disse er at udnytte potentialet i økologisk landbrug, hvad der også berøres i regeringsgrundlaget ”Et Danmark, der står sammen”:

"Målsætningen om at fordoble det økologisk dyrkede areal fra 2007 til 2020 er nødlidende. Omlægningen til økologi foregår betydelig langsommere end forudsat. Regeringen vil tage initiativer, der gør det muligt mindst at opfylde målsætningen."

Også en intensiveret kamp mod kemikalier i drikkevandet – måske i form af forhøjede afgifter på sprøjtemidler – står højt på den nye fødevareministers dagsorden.

Til gengæld skal fødevarebranchen ikke regne med øget kontrol som følge af regeringsskiftet.

- Jeg fastholder, at fødevaresikkerheden i Danmark er tilstrækkelig høj, så fødevarekontrol eller øget fødevarekontrol er bestemt ikke det første indsatsområde, jeg vil kigge på, siger Mette Gjerskov (S) til 24timer som kommentar på denne passage i regeringsgrundlaget:

”Danmark har generelt et højt niveau for forbrugerbeskyttelse. Fødevaresikkerheden er høj. Forbrugerne har gode muligheder for at søge information om deres køb. Og der er heldigvis meget få tilfælde med produktrelaterede skader. Men der er også områder, hvor der er behov for en særlig indsats. Det betyder blandt andet, at forbrugerombudsmandens rolle skal styrkes for at sikre håndhævelsen af den nuværende lovgivning på området. Der er også behov for en kvalificering af mærkningen på forbrugerområdet. Ikke flere mærker, men en bedre mærkning.”

45-årige Mette Gjerskov – der har været medlem af Folketinget siden 8. februar 2005 – afløser Henrik Høegh på posten som fødevareminister.

CV: Danmarks nye fødevareminister

Uddannelse
Cand.agro., Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1987-1993.
Matematik, fysik og kemi, VUC Ballerup 1986-1987.
Samfundssproglig student, Amtsgymnasiet i Roskilde 1982-1985.

Erhverv
Centerleder, Center for frivilligt socialt arbejde 2004-2005.
Fuldmægtig, BioTIK-sekretariatet, Forbrugerstyrelsen 2001-2004.
Afdelingsleder, Direktoratet for FødevareErhverv 1999-2001.
Fuldmægtig, Fødevareministeriet 1995-1999.

Tillidshverv
Formand for Dansk Røde Kors, Gundsø lokalafdeling 1994-2005.
Vicepræsident i Dansk Røde Kors 1999-2004.
Medlem af Kontaktudvalget til det frivillige sociale arbejde 2001-2004.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109