23948sdkhjf

Supermarkeder: Lavere moms frem for højere afgifter

Højere afgifter på usunde fødevarer vil kun gavne grænsehandlen, mens lavere moms på grøntsager fremmer folkesundheden.
Regeringen går i den forkerte retning, når den hæver afgifterne på alkohol, fedt og sukker, hvis formålet er at fremme folkesundheden.

Det mener Danmarks to store dagligvarekoncerner, Coop og Dansk Supermarked.

- Højere afgifter vil kun glæde tysk detailhandel, det siger sig selv. Derfor er højere afgifter ikke den rigtige vej at gå. Man bør i stedet sætte ind med sundhedskampagner og sænke momsen på frugt og grønt, siger Henrik Kirketerp, direktør i Dansk Supermarked, der driver kæderne Netto, Føtex og Bilka, til Dagbladet Børsen.

Samme holdning har man altså hos konkurrenten.

- Afgifter gør fødevarerne dyrere, og hvis ikke folk er indstillet på at bruge en større del af deres disponible indkomst på mad, så får vi et mere og mere forarmet fødevaremarked, og så køber folk billigere og ringere fødevarer, hvilket ikke fremmer sundheden. Det synes jeg, politikerne skal være opmærksomme på, siger Mogens Werge, forbrugerpolitisk direktør i Coop, der driver kæderne SuperBrugsen, Irma og Fakta

Det er regeringens plan at forhøje statens indtægter ved skatte- og afgiftsstigninger i 2012 og 2013 for samlet set 5 mia. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079