23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Vestjyske fødevareproducenter blev klogere

Omkring 20 nuværende og kommende producenter af fødevarer i det sydvestjyske område er blevet klogere på emner som prissætning, branding og kundekontakt.

De deltog i et møde i Ribe med økofarmer Jes Hjorth fra Økotopen i Darum, som delte ud af sine erfaringer. Det skriver JydskeVestkysten.

Arrangementet var en del af et nyt EU-fødevareprojekt, Baltic Sea Food, der skal udvikle producenter af lokale kvalitetsfødevarer i 10 østersølande. Sydvestjylland er dansk testregion, der skal sende flere lokalt producerede grøntsager til restauranter via fødevarenetværket Sydvestjyske Smagsoplevelser, hvor cirka 65 producenter er med, skriver avisen.

- Det kræver, at de lokale fødevarer, for eksempel kød og grøntsager, er til at få fat i, og at producenterne har den rette forretningsforståelse. Vi er i testfasen i projektet, hvor vi forsøger at koble producenter og restauranter sammen om fælles løsninger på at få produkterne frem. Seks-otte restauranter har meldt sig, og flere er interesserede i at få bragt via en fødevaregrossist eller en til to fragtmænd med distribution et par gange om ugen. På den måde kan vi få gang i afsætningen, siger projektkoordinator Knud Hjortlund Hansen til JydskeVestkysten.

Originalartikel:

https://jv.dk/artikel/f%C3%B8devareproducenter-blev-inspireret-af-%C3%B8ko-bonde
BREAKING
{{ article.headline }}
0.156