23948sdkhjf

Satiretegning: Fødevareindustrien har milliarder på spil

Den hastige spredning af coronavirus og Kinas vrede over en satiretegning i Jyllands-Posten skaber usikkerhed om fremtiden for Danmarks enorme eksport til Kina. Eksporten steg i 2019 med 42 procent til 12,75 milliarder kroner.

Det skriver Finans.

Cheføkonom Frank Øland, Landbrug & Fødevarer, siger til mediet, at de seneste dages udvikling er en understregning af den risiko, der er forbundet med at blive afhængig af et marked som det kinesiske. Han henviser ikke kun til usikkerheden om, hvor meget sygdomsudbruddet kan påvirke dansk eksport til Kina, men også den aktuelle vrede over en satiretegning, som mandag blev bragt i Jyllands-Posten.

Tegningen viser det kinesiske, røde flag, hvor de fem gule stjerner er byttet ud med illustrationer af den coronavirus, som har kostet over 100 mennesker livet i Kina.

- Der er altid en risiko for, at man ønsker at sende et signal om, at det var upassende at bringe tegningen. Man skal være opmærksom på, at den type af risici eksisterer, når man eksporterer til markeder som Kina. Man skal selvfølgelig få mest muligt ud af disse markeder og opbygge stærke relationer til dem, men samtidig huske at pleje alle de andre markeder, så man har alternativer, siger Frank Øland til Finans.

Finans har forsøgt at få kommentarer til striden med Kina fra både Arla, Danish Crown og Carlsberg, men ingen af dem ønsker at kommentere de mulige konsekvenser.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE11904988/foedevareindustrien-har-milliarder-af-kroner-i-klemme-i-strid-om-satiretegning-i-jp/?ctxref=forside
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062