23948sdkhjf

McDonald's sælger for milliarder ved at levere lige til døren

Den amerikanske kæde McDonald's har sidste år både solgt mere og tjent mere på sit salg af burgere og pommes frites.

Med til at trække salget op har været kædens leveringsservice McDelivery, hvor kunder kan få bragt maden direkte til døren.

Sidste år omsatte alene denne del for mere end fire milliarder dollar, svarende til 27 milliarder kroner. Det fremgår af årsregnskabet fra McDonald's.

Ifølge McDonald's bliver McDelivery nu tilbudt hos næsten 25.000 restauranter. Ni af dem ligger i Danmark.

Samlet set omsatte hele McDonald's-kæden i 2019 for cirka 21,1 milliarder dollar. Det svarer til 143 milliarder kroner og var en lille forbedring i forhold til omsætningen året før.

På bundlinjen tjente kæden cirka seks milliarder dollar, som i dansk valuta er lige knapt 41 milliarder kroner. Også her var der tale om en forbedring i forhold til året før.

McDonald's offentliggør ikke salgstal for sine enkelte regioner. Men globalt har der været en samlet fremgang på 5,9 procent i det sammenlignelige salg.

Det er salget i de restauranter, der har været åbne i minimum 12 måneder.

Ifølge McDonald's er væksten på 5,9 procent den højeste i mere end et årti.

Den amerikanske burgerkæde blev grundlagt i 1940 i USA med hotdogs og altså ikke burgere på menuen. Først i 1948 blev burgeren valgt som et af flagskibene på menukortet.

Den første McDonald's-restaurant åbnede i Danmark i 1981. I dag har McDonald's som en af verdens største burgerkæder flere end 36.000 restauranter i mere end 100 lande.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078