Hvordan kommer fødevarebranchen til at tjene flere penge? Og hvad savner Mette Gjerskov (S), den nyudnævnte fødevareminister, allermest inden for fødevareområdet?
Svaret på begge spørgsmål er økologi.
Det fremgår af den klumme, Mette Gjerskov i dag har forfattet på 24timer.dk.
- Og de (landmændene, red.) gør faktisk arbejdet så godt, at mange af vores fødevarer i dag ligger i den absolutte verdensklasse. Men der, hvor det halter, er respekten for naturen. Produktionen skal være bæredygtig, og det er ikke bæredygtigt at forurene vores grundvand med sprøjtegift, at kvælstof forurener vores vandløb, eller at havene bliver tømt for fisk, skriver Mette Gjerskov, før hun konkluderer:
- 'Her lugter af penge', kunne man engang høre landmænd sige, når der blev kørt gylle ud på marken. Der skal igen være penge i landbruget, men duften skal komme fra kvalitetsfødevarer, der skaber arbejdspladser og vækst.