23948sdkhjf

København får nyt madlaboratorium

| Af Redaktionen/he | Tip redaktionen om en historie

7. februar får København et nyt udviklingsrum, hvor der skal stilles skarpt på det moderne fødevaresystems mange spørgsmål og udfordringer.

Det sker, når dørene til Staldkøkkenet for første gang slås op med en stor åbningsfest i Den Grå Kødby.

Staldkøkkenet er et laboratorium og en legeplads for alle, der vil arbejde med og bidrage til en mere bæredygtig udvikling i den danske fødevarebranche. Bag projektet står stifter Mia Maja Hansson, der allerede driver iværksætterplatformen Kitchen Collective, er medstifter af madinnovationshuset CPH Food Space og madfestivalen Street Food om Søerne.

- Der tages mange gode skridt i retning af et mere bæredygtigt madsystem i Danmark, men der er også mange udfordringer, som vi stadig leder efter løsninger på. Med Staldkøkkenet vil vi skabe et innovativt og trygt rum, hvor modige madmennesker kan dyrke nysgerrigheden og begejstringen til mad og sammen stille spørgsmål til, hvordan vi styrker udviklingen af vores madsystem, forklarer Mia Maja Hansson i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune: Vigtigt rygstød til dansk madiværksætteri
Staldkøkkenet åbner i en bygning i hjertet af København, hvor to store køkkener er blevet indrettet optimalt til en lang række madudviklingsaktiviteter fra workshops og undervisning til produktudvikling og madiværksætteri.

En række brugere, herunder Københavns Kommune, Greater Copenhagen Food Startup og madiværksættere som Rødder, Rebel Food, Møllers Hjemmebag og Fonda, er allerede en del af køkkenet.

I det ene af de to køkkener flytter Kitchen Collective ind med sine madiværksættere - såkaldte kitcheneurs - der hver dag vil fylde Staldkøkkenet med fremtidsvisioner gennem produktudvikling. Andre brugere får dermed mulighed for at følge Københavns madiværksætteri helt tæt på, og de mange kitcheneurs kan også tilknyttes direkte ved at købe forplejning, inspirationsmøder og andet madindhold gennem Kitchen Collectives eventafdeling.

- Det er vigtigt at bakke op om de mange ildsjæle, der bidrager til den grønne omlægning af vores fødevaresystem. I Københavns Kommune arbejder vi hårdt for at give danske madiværksættere de optimale rammer for at vokse, og vi glæder os til at kunne bruge Staldkøkkenets unikke rammer til at fremme den agenda, siger Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde, som selv er en del af åbningen 7. februar.

Har hjulpet mere end 200 iværksættere
Mia Maja Hansson har gennem sit arbejde med Kitchen Collective hjulpet mere end 200 nye virksomheder i gang med livet som iværksætter. Virksomheder, der dækker alt fra Street Food-koncepter til alternative cateringløsninger og produktudviklere med supermarkedshylder for øje.

På samme måde bliver fællesnævneren i Staldkøkkenet også at skubbe i retning af et mere bæredygtigt madsystem. Store, åbne glasfacader ud til Kødbyens gader skal desuden skabe et indbydende rum, der lægger op til fællesskab og vidensdeling med mad og bæredygtighed som omdrejningspunkter.

- Mit mål har altid været at drive fællesskaber, og det er også tilfældet for Staldkøkkenet, men jeg har længe haft en ambition om at gøre madudviklingen endnu mere åben og tilgængelig for alle. Den her bygning skriger åbenhed og giver alle mulighed for at følge med i, hvad der sker blandt de mange spændende iværksættere og madmennesker, der arbejder på at forme fremtidens madsystem, forklarer Mia Maja Hansson.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Gorm's Pizza forærer 12.672 poser mozzarella væk

Coronavirus stopper produktionen af Corona-øl

1

Skare Food tror på massiv fremgang med Defco

Stort mad-arrangement flytter til 2021

Digitalt Salg: Få nøglen til fremtidens detailhandel

Tican vil have lov at slagte grise i påsken

Nyhedsbrev

15.459 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Easyfood har afsat et hold til at sikre fremtiden: De graver i folks hjerner

Emballagefolk har forrygende travlt - men varerne er der

Ejer af cateringfirma: Hver dag koster mig 10.000 kroner

Easyfood satte ny rekord, men er nu pludselig helt nede i gear

1

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

1

Skares kødkoncern med nyt kæmpetab

Saftproducent bukker under for coronakrisen

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Aasted spiser af tyk ordrebog

Genial opfinder slår til igen: Vil forvandle kaniner til oksekød

18.000 Thy-pilsnere bliver til gratis håndsprit

Bryggerier ramt af coronakrisen: Ølforbruget styrtdykker

13 Dalle Valle- og Cafe A-spisesteder er konkurs

Efter at have fyret alle ansatte lukker restaurantkoncern 13 ud af 35 spisesteder.

Kims oplever syv weekendaftener om ugen

Tican i fyringsrunde efter OL-beslutning

Kæmpe interesse for digitalt møde om eksport under corona

Aldrig før har Nowaco solgt så meget

Koncern bag to danske Michelin-restauranter konkurs

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Nordisk Mejerikongres udsat

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Online opkvalificering med godtgørelse

Bruger du også for mange forskellige sensorer?

MARS Service- og Sikkerhedsbeslag

Nyt samarbejde skal sikre industrikunder mere oppetid

Expression er flyttet ind hos ByMakers i Skanderborg

Nu tester GTS-institut værnemidler 24 timer i døgnet

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Gibotech får ny Projektchef

Hvornår skal du bruge luftovervågning på arbejdspladsen?

Elektronik fra Italien

Vi kan opgradere din eksisterende kran! Fyns Kran Udstyr

PALOMAT® holder påskeferie

Aluminiums Kraner fra JLM teknik, gør bare hverdagen nemmere

Gratis gå-hjem-møde om ISO 45001

Sådan forholder du dig til coronavirus, som virksomhedsejer

Kom bare an - Pro-Plast Energeo er klar..

MTP – når standardisering skal være dynamisk

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Quattroflow QF2500 hos PUMPEGRUPPEN

70 års fødselsdag hos Carsten Holm A/S

Fra smugkig til ny kassevasker

Ny projektleder til PanPac Engineering

Gør som dine konkurrenter

Ultimative løsninger til at fjerne olietåge

Webinar: Så du ikke med da vi sendte ’LIVE’ tidligere i går?

Send til en kollega

0.141