23948sdkhjf

København får nyt madlaboratorium

| Af Redaktionen/he | Tip redaktionen om en historie

7. februar får København et nyt udviklingsrum, hvor der skal stilles skarpt på det moderne fødevaresystems mange spørgsmål og udfordringer.

Det sker, når dørene til Staldkøkkenet for første gang slås op med en stor åbningsfest i Den Grå Kødby.

Staldkøkkenet er et laboratorium og en legeplads for alle, der vil arbejde med og bidrage til en mere bæredygtig udvikling i den danske fødevarebranche. Bag projektet står stifter Mia Maja Hansson, der allerede driver iværksætterplatformen Kitchen Collective, er medstifter af madinnovationshuset CPH Food Space og madfestivalen Street Food om Søerne.

- Der tages mange gode skridt i retning af et mere bæredygtigt madsystem i Danmark, men der er også mange udfordringer, som vi stadig leder efter løsninger på. Med Staldkøkkenet vil vi skabe et innovativt og trygt rum, hvor modige madmennesker kan dyrke nysgerrigheden og begejstringen til mad og sammen stille spørgsmål til, hvordan vi styrker udviklingen af vores madsystem, forklarer Mia Maja Hansson i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune: Vigtigt rygstød til dansk madiværksætteri
Staldkøkkenet åbner i en bygning i hjertet af København, hvor to store køkkener er blevet indrettet optimalt til en lang række madudviklingsaktiviteter fra workshops og undervisning til produktudvikling og madiværksætteri.

En række brugere, herunder Københavns Kommune, Greater Copenhagen Food Startup og madiværksættere som Rødder, Rebel Food, Møllers Hjemmebag og Fonda, er allerede en del af køkkenet.

I det ene af de to køkkener flytter Kitchen Collective ind med sine madiværksættere - såkaldte kitcheneurs - der hver dag vil fylde Staldkøkkenet med fremtidsvisioner gennem produktudvikling. Andre brugere får dermed mulighed for at følge Københavns madiværksætteri helt tæt på, og de mange kitcheneurs kan også tilknyttes direkte ved at købe forplejning, inspirationsmøder og andet madindhold gennem Kitchen Collectives eventafdeling.

- Det er vigtigt at bakke op om de mange ildsjæle, der bidrager til den grønne omlægning af vores fødevaresystem. I Københavns Kommune arbejder vi hårdt for at give danske madiværksættere de optimale rammer for at vokse, og vi glæder os til at kunne bruge Staldkøkkenets unikke rammer til at fremme den agenda, siger Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde, som selv er en del af åbningen 7. februar.

Har hjulpet mere end 200 iværksættere
Mia Maja Hansson har gennem sit arbejde med Kitchen Collective hjulpet mere end 200 nye virksomheder i gang med livet som iværksætter. Virksomheder, der dækker alt fra Street Food-koncepter til alternative cateringløsninger og produktudviklere med supermarkedshylder for øje.

På samme måde bliver fællesnævneren i Staldkøkkenet også at skubbe i retning af et mere bæredygtigt madsystem. Store, åbne glasfacader ud til Kødbyens gader skal desuden skabe et indbydende rum, der lægger op til fællesskab og vidensdeling med mad og bæredygtighed som omdrejningspunkter.

- Mit mål har altid været at drive fællesskaber, og det er også tilfældet for Staldkøkkenet, men jeg har længe haft en ambition om at gøre madudviklingen endnu mere åben og tilgængelig for alle. Den her bygning skriger åbenhed og giver alle mulighed for at følge med i, hvad der sker blandt de mange spændende iværksættere og madmennesker, der arbejder på at forme fremtidens madsystem, forklarer Mia Maja Hansson.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Plantebaserede fødevarer i fokus på fuldt booket konference

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Arla sælger mere: Brandede produkter trækker væksten

Stjernekok efter kæmpehæder: Der er håb for gastronomien

Award-klar: Her er årets innovative ildsjæle

Nyhedsbrev

15.377 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Online Avis Arkiv

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Himmerlandskød: Her er vores plan for Arla-mejeri

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Arla vil superkøle sig til nye markeder

Nyt fødevarenetværk dyrker det lokale

Dansk michelinregn skal dryppe på hele landet

Efter et år som ostedirektør: Jeg har jo Nordex på rygraden

Himmerlandskød gør klar til at udvide kapaciteten

Dansker vil sætte sig på det globale marked for plantebaseret "kød"

Sukkerfri sodavand er på hastig fremmarch

Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Hanegal forventer voldsom kødfri fremgang

Kødfolk henter penge i Løvens Hule

Kornforhandler præsenterer ”utilfredsstillende” regnskab

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

København får nyt madlaboratorium

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Randers Street Food forsinket igen

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kranservice

Tip #2: Succesfuld dispensering af 2-komponent materiale

Genvind op til 72% af din energi som varme

Hvad er 3D scanning?

Nu får du ekstra skarpe priser på KROGE, OPHÆNG og STATIVER!

INOXPA udbygger programmet af pulvermixere.

Komplette faldsikringssæt fra Carl Stahl A/S

Har du hørt om vores kurser i Sikker Anhugning? (VIDEO)

Sådan undgår du at fare vild mod ISO 22000:2018

Produktnyhed fås kun hos Hans Følsgaard

Tjek Pumper fra KH-Technic ApS!!

PCSCHEMATIC Cabledim: Styr på 30% og 70% reglerne

TESTO – moderne klimakamre til klima- og temperaturtest

Genvind op til 72% af din energi som varme

Forvirring omkring korrekt brandgodkendelse

State-of-the-art lagerløsninger på LogiMAT 2020

Nye greb og maskindele til fødevareproduktion

AUTOMATIONSTOGET forlader stationen!

Indstøbning af kabler hos Gravlund Industrigummi A/S

SICK udvider

Hvor mange medarbejdere kan du få ved at forsikre din elpris

Load test af 110 tons løfteåg (VIDEO)

Få plads til flere varer med fødevaregodkendte reoler.

Lemvigh-Müller udvider på svejsemaskiner

Produktnyhed fra Hans Følsgaard

Send til en kollega

0.127