23948sdkhjf

SuperBrugsen Hvalsø får officielt miljømærke

Som det første store supermarked – og den anden dagligvarebutik overhovedet i Danmark – bliver SuperBrugsen Hvalsø svanemærket.
Torsdag den 13. oktober kl. 9 åbner SuperBrugsen i Hvalsø som svanemærket butik. Dermed bliver det nemmere for forbrugerne at finde en dagligvarebutik, der har garanti for at kunne leve op til op til Svanens skrappe miljøkrav.

Økologisk synlighed, lavt energiforbrug & affaldssortering
For at kunne blive Svanemærket skal en butik bl.a. leve op til disse krav
  • Et ekstra stort udvalg af økologiske og miljømærkede varer, og de skal være synligt skiltet i butikken.
  • Butikken skal have et relativt lavt energiforbrug og konstant arbejde på at minimere det, fordi det mindsker CO2 udledningen.
  • Butikken har pligt til at nedbringe mængden af affald. Bl.a. ved at sortere affaldet, så mest muligt kan blive genanvendt.

- Det har været et stort arbejde at gennemføre de forandringer, der skal til for at få mærkningen. Men vi ønsker at tage ansvar for miljø og klima ved at reducere vores egen belastning mest muligt, og tilbyde kunderne noget andet, end vores konkurrenter, siger direktør Kim Kanstrup, SuperBrugsen Hvalsø.

Svanemærkning mærkes
For kunderne er Svanemærkningen tydelig uden på facaden med et 10 meter stort banner. Inde i butikken oplever man det først og fremmest gennem et af Danmarks største udvalg af økologiske og miljømærkede varer. Dertil kommer at næsten alle spots er udskiftet til LED-spots, fryserne og køleskabe har låg og rengøringen af butikken foregår udelukkende med svanemærkede produkter.

Butikken er ejet af den selvstændige brugsforening i Hvalsø, og er altså ikke ejet af Coop, der har ydet rådgivning i processen.

- Vi er stolte over, at lysten og engagementet til at gøre en reel forskel for miljøet er så stor og helhjertet, som vi har oplevet den her, hvor man som kunde får et udvalg af økologiske og miljømærkede varer, som man kun ser enkelte andre steder i Danmark, siger CSR-chef Katrine Milman, Coop.

Den første miljømærkede butik i Danmark var Irma Islands Brygge, der blev det for et år siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156