23948sdkhjf

Arla vil superkøle sig til nye markeder

Udviklingsafdelingen hos Arla har fundet en ny kølemetode, som giver store muligheder på milliardmarkeder uden for Europa: Supercooling, som gør det både muligt, billigere og mere klimavenligt at sende dyre mejeriprodukter med skib til eksempelvis Asien og Australien.

Det skriver Børsen .

Hidtil har den slags eksport været afhængig af enten dyr flytransport eller nedfrysning af produkterne, hvilket går ud over friskheden. Nu kan man ifølge Arla, uden at komme helt ned på frostgrader, sænke temperaturen i kølecontainerne så meget, at eksempelvis oste nærmest lægges i dvale og dermed kommer frem med uændret friskhed, smag og kvalitet.

Lars Dalsgaard, der er chef for Arlas Product & Innovation-afdeling, oplyser til Børsen, at det i første omgang kun er castello-ost til Australien, der bliver superkølet. Grunden er, at Arla er nødt til for hver enkelt produkttype at prøve sig frem for at finde den rigtige balance mellem lav temperatur og transporttid.

- Vi har en del i pipelinen. Jeg tør ikke love, hvornår omfanget af de superkølede transporter skal regnes i tusinder af ton, men det bliver ret hurtigt til hundredvis af ton, siger innovationsdirektøren til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095