23948sdkhjf

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Der var dårlige nyheder for restauranten Era Ora på Christianshavn i København, da Michelinguiden for de nordiske lande mandag blev offentliggjort i Trondheim i Norge.

Restauranten har mistet sin ene Michelinstjerne.

Dermed kan Era Ora, som laver italiensk mad, ikke længere pryde sig med hæderen. Det har den ellers kunnet siden 1997, hvor den for første gang fik en Michelinstjerne.

Hos Era Ora er de skuffede, men lader sig ikke slå ud.

- Efter så mange år med en michelinstjerne er det et stort tab for os. Men vi klar til at gøre det bedre, og vi vil helt sikkert prøve at få en eller måske to Michelinstjerner næste år. Vi giver ikke op, siger restaurantleder Elvis Torregrossa.

Han understreger, at det ikke har været nemt at beholde stjernen i 23 år. Og nu vil de på restauranten forsøge at tage bestik af den nye situation.

På sin hjemmeside beskriver Era Ora det som "et vigtigt klimaks" i restaurantens historie, da den i 1997 fik sin første stjerne.

Restauranten er en af tre danske restauranter, der i den nye Michelinguide har mistet en stjerne. Studio i København mistede også sin ene stjerne, mens Substans i Aarhus, der er lukket på grund af flytning, også mistede sin stjerne.

Anderledes godt gik det for den relativt nye restaurant Alchemist med chefkok Rasmus Munk i spidsen.

Restaurantens "unikke" måde at kombinere mad, kunst og teater på er således blevet belønnet med to michelinstjerner i første forsøg, hvilket uhyre sjældent sker.

Restaurant Jordnær i Gentofte har også en god mandag aften, da restaurantens "delikate og smukke madlavning" betyder, at Michelin belønner den med en ekstra stjerne, så den nu har to.

De nye stjerner sammenholdt med de tabte stjerner betyder, at der i Danmark - inklusiv Færøerne - er 35 Michelinstjerner fordelt på 26 restauranter.

Det er samme antal stjerner som i 2019, hvor 28 restauranter delte stjernerne.

De første danske Michelinstjerner blev i 1983 givet til Kong Hans Kælder og La Cocotte i København. Førstnævnte har også en stjerne i dag.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Her er ikke skyggen af gluten

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Nyhedsbrev

15.463 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Konkurser: - På én nat væltede det ind med henvendelser

Frygten for at gå konkurs eksisterer i stort set alle brancher, men især enkeltmandsvirksomhederne er lige nu i panik, lyder det fra konkursernes frontlinje.

Online Avis Arkiv

Undgå opsigelser: Send medarbejderne på kursus i Digitalt Salg

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

Succes: AB Caterings ja tak-pakker bliver revet væk

Co-Ro: Kina er på vej op igen

Fødevaredirektør i milliardkoncern ved godt mod: - Vi er vant til at håndtere kriser

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Kohberg lukker for bake-off

Spiritusproducent vil lave enorm produktion af håndsprit

Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Coop vil hjælpe producenter med direkte salgskanal

Få overblik over Europas corona-restriktioner

- Vi er brændt inde med 100.000 salathoveder

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Restaurantkæde har fyret alle ansatte

Ingen hjælp: Ny flødebollefabrik ramt af ekstremt dårlig timing

Danish Crown holder skansen, men opfordrer til at søge job

Summerbird både fyrer og hjemsender

Energidrik-kæmpe får ny direktør

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Også Danepork har skiftet kundefokus

Guide: Sådan får din virksomhed lønkompensation

Cateringfirma brændte inde med 6.000 kuverter

Kødgrossist: - Er nødt til at fyre trods hjælpepakke

3F: Trepartsaftale er et afgørende værn mod massefyringer

SMVdanmark: Selvstændige lades i stikken

Hamstring: Netto smed fyldte kurve med mad ud

Corona: Dansk bøfkædes omsætning er halveret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

STEMPELVENTIL – Hvad er fordelene?

Vi er her som vi plejer

Leverance til kunde, med yderst tilfredse medarbejdere.

Poly Chain Carbon Volt

Corona Skilte og Folier?

70 år med Klingspor Kronenflex® skæreskiver

Hvad har Scanmaster og hygiejnebind tilfælles?

Det er tid til vedligehold af dine maskiner?

Fødevareafsætningen i akut forandring

Måling af statisk elektricitet

Undgå tunge manuelle løft med en vakuumhåndteringsløsning!

Pakninger, som sidder lige i skabet!

Hvordan virker UVC i forhold til Coronavirus?

Home Use Test: Få indsigt i forbrugernes smagspræferencer

More Power in Less Space!

Ingeniørens trøst - Tip fra Siemens

Beskyt brugerne af dine maskiner, nemt og overskueligt.

Service og vedligehold på ventilationsanlæg.

Overskudsvarme til 3.300 husstande

Har du en reguleringsopgave?

Finsø A/S: Ny lagerstyring gør os mere effektive

Dag-til-dag-levering på trods af corona

Kæmper du med statisk elektricitet?

Ny traverskran? Få det hurtigste og skarpeste tilbud nu!

Kom bare an - Pro-Plast Energeo er klar..

Send til en kollega

0.157