23948sdkhjf

Stjernekok efter kæmpehæder: Der er håb for gastronomien

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
At få ikke bare én, men hele to Michelinstjerner med hjem fra mandagens Michelinuddeling i Norge er næsten ikke til at forstå.

Det siger Rasmus Munk, som står bag den danske restaurant Alchemist.

- Da vi ikke blev råbt op ved én stjerne, tænkte jeg: "Nå, det var det. Det var nul". Det er ikke noget, man har turdet håbe på eller drømme om, siger han.

Alchemist lukkede i 2017, men relancerede i sommeren sidste år. Det er højst usædvanligt, at en restaurant med så kort åbningstid går direkte fra nul til to stjerner.

Med blandt andet lammehjerne og dyretunge på menuen har Rasmus Munk og hans hold på Alchemist da også ofte tænkt, at menukortet ville skræmme Michelininspektørerne væk.

Men at de mandag aften kunne tage to stjerner med hjem - i første hug - viser, at de selv og alle andre tog fejl.

- Det beviser, at alle påstande om, at Michelinguiden er konservativ, er forkerte. Jeg er meget taknemmelig for, at de omfavner sådan en restaurant som Alchemist. Det giver håb for gastronomien fremadrettet, siger Rasmus Munk.

Selv om han er mere end taknemmelig for de to stjerner, vil han og holdet bag restauranten fortsat stræbe efter at udvikle maden yderligere.

- Vi har to stjerner, som vi skal kæmpe for at beholde, men vi kommer ikke hjem og fjerner yveret, tungen eller andre retter fra menuen. Vi gør, hvad vi vil, for den overskyggende ambition er ikke Michelinstjernerne, selv om det er fantastisk at få dem.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Her er ikke skyggen af gluten

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

Undgå opsigelser: Send medarbejderne på kursus i Digitalt Salg

Nyhedsbrev

15.463 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Online Avis Arkiv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Konkurser: - På én nat væltede det ind med henvendelser

Frygten for at gå konkurs eksisterer i stort set alle brancher, men især enkeltmandsvirksomhederne er lige nu i panik, lyder det fra konkursernes frontlinje.

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

Succes: AB Caterings ja tak-pakker bliver revet væk

Co-Ro: Kina er på vej op igen

Fødevaredirektør i milliardkoncern ved godt mod: - Vi er vant til at håndtere kriser

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Kohberg lukker for bake-off

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Spiritusproducent vil lave enorm produktion af håndsprit

Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Coop vil hjælpe producenter med direkte salgskanal

Få overblik over Europas corona-restriktioner

- Vi er brændt inde med 100.000 salathoveder

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Restaurantkæde har fyret alle ansatte

Ingen hjælp: Ny flødebollefabrik ramt af ekstremt dårlig timing

Danish Crown holder skansen, men opfordrer til at søge job

Summerbird både fyrer og hjemsender

Energidrik-kæmpe får ny direktør

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Også Danepork har skiftet kundefokus

Guide: Sådan får din virksomhed lønkompensation

Cateringfirma brændte inde med 6.000 kuverter

Kødgrossist: - Er nødt til at fyre trods hjælpepakke

3F: Trepartsaftale er et afgørende værn mod massefyringer

SMVdanmark: Selvstændige lades i stikken

Hamstring: Netto smed fyldte kurve med mad ud

Corona: Dansk bøfkædes omsætning er halveret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

STEMPELVENTIL – Hvad er fordelene?

Vi er her som vi plejer

Leverance til kunde, med yderst tilfredse medarbejdere.

Poly Chain Carbon Volt

Corona Skilte og Folier?

70 år med Klingspor Kronenflex® skæreskiver

Hvad har Scanmaster og hygiejnebind tilfælles?

Det er tid til vedligehold af dine maskiner?

Fødevareafsætningen i akut forandring

Måling af statisk elektricitet

Undgå tunge manuelle løft med en vakuumhåndteringsløsning!

Pakninger, som sidder lige i skabet!

Hvordan virker UVC i forhold til Coronavirus?

Home Use Test: Få indsigt i forbrugernes smagspræferencer

More Power in Less Space!

Ingeniørens trøst - Tip fra Siemens

Beskyt brugerne af dine maskiner, nemt og overskueligt.

Service og vedligehold på ventilationsanlæg.

Overskudsvarme til 3.300 husstande

Har du en reguleringsopgave?

Finsø A/S: Ny lagerstyring gør os mere effektive

Dag-til-dag-levering på trods af corona

Kæmper du med statisk elektricitet?

Ny traverskran? Få det hurtigste og skarpeste tilbud nu!

Kom bare an - Pro-Plast Energeo er klar..

Send til en kollega

0.172