23948sdkhjf

Award-klar: Her er årets innovative ildsjæle

For sjette år i træk uddeler Danish Food Cluster 5. marts sin Food Innovator Award - en pris, der hædrer "fødevareinnovationen og den gode karma".

Prisen bliver uddelt i forbindelse med A Green Day for Food Innovation på Christiansborg, hvor 11 nominerede er med i opløbet. De fleste af dem er helt nye navne i den forbindelse, men med på listen er også Naturli’ Foods-direktør Henrik Lund, der ligeledes var nomineret i 2018, og lederen af Culinary Institute i Vejle, Per Mandrup, som nu er nomineret to år i træk.

Den fulde liste over de nominerede til 2020-prisen ser sådan ud:
• Ali Osman - Brannatura
• Per Mandrup - Culinary Institute by Vejle Erhverv
• Rune Theil - RockStart
• Henrik Lund - Naturli’
• Michael Allerup Nielsen - Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
• Magnus Harrison - Twisted Leaf
• Solveig Felbo - Råhandel
• Nicolai Jæpelt - Coop Crowdfunding
• Timm Vladimir - Timm Vladimirs Køkken
• Marie Nerup Mortensen - Aalborg Universitets Hospital
• Dorte Petersen - Teknologisk Institut

Læs også: Fire bliver til en: Ny fødevareklynge i Danmark

Altså et bredt felt, deromfatter innovation på områder som hospitalsmad, kaffe og hjælp til startups og små producenter.

Læs også: Bilka Tilst er eksperimentarium for nye produkter

Eksempelvis har Michael Allerup Nielsen fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital ændret hospitalernes køkkener med fokus på blandt andet at give patienterne lækre måltider lavet af friske økologiske råvarer. Magnus Harrison og Twisted Leaf har skabt værdi af bladene fra kaffeplanter og dermed givet de kenyanske kaffebønder en ny indtægtskilde, Rune Theil fra RockStart giver små, innovative startups en hjælpende hånd til at accellerere, og når små fødevareproducenter skal fra produktionshallen og ud på hylderne, hjælper Solvej Feldbo fra Råhandel med at få aftaler med detailforhandlere i hus.

Sidstnævnte felt opererer også Nicolai Jæpelt fra Coop Crowdfunding på. Platformen hjælper fødevarevirksomheder med at samle midler til at skabe nye innovative produkter. Nicolai Jæpelt har, siden han begyndte at lede projektet, arbejdet hårdt for at skabe mere opmærksomhed om platformen, så små fødevarevirksomheder kan få de rette midler til at udvikle og få deres produkter ud på markedet.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Her er ikke skyggen af gluten

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Nyhedsbrev

15.463 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Undgå opsigelser: Send medarbejderne på kursus i Digitalt Salg

Online Avis Arkiv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Konkurser: - På én nat væltede det ind med henvendelser

Frygten for at gå konkurs eksisterer i stort set alle brancher, men især enkeltmandsvirksomhederne er lige nu i panik, lyder det fra konkursernes frontlinje.

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

Succes: AB Caterings ja tak-pakker bliver revet væk

Co-Ro: Kina er på vej op igen

Fødevaredirektør i milliardkoncern ved godt mod: - Vi er vant til at håndtere kriser

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Kohberg lukker for bake-off

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Spiritusproducent vil lave enorm produktion af håndsprit

Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Coop vil hjælpe producenter med direkte salgskanal

Få overblik over Europas corona-restriktioner

- Vi er brændt inde med 100.000 salathoveder

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Restaurantkæde har fyret alle ansatte

Ingen hjælp: Ny flødebollefabrik ramt af ekstremt dårlig timing

Danish Crown holder skansen, men opfordrer til at søge job

Summerbird både fyrer og hjemsender

Energidrik-kæmpe får ny direktør

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Også Danepork har skiftet kundefokus

Guide: Sådan får din virksomhed lønkompensation

Cateringfirma brændte inde med 6.000 kuverter

Kødgrossist: - Er nødt til at fyre trods hjælpepakke

3F: Trepartsaftale er et afgørende værn mod massefyringer

SMVdanmark: Selvstændige lades i stikken

Hamstring: Netto smed fyldte kurve med mad ud

Corona: Dansk bøfkædes omsætning er halveret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vi oversætter stadig på højtryk!

Pro-Plast ApS er klar..

Dataopsamling giver konkrete resultater på kort tid

Maskinbygger fik konkurrencefordel og høj kundetilfredshed

AutoCAD Grundlæggende

BONFIGLIOLI forhandles af Salicath ApS

STEMPELVENTIL – Hvad er fordelene?

Vi er her som vi plejer

Leverance til kunde, med yderst tilfredse medarbejdere.

Poly Chain Carbon Volt

Corona Skilte og Folier?

70 år med Klingspor Kronenflex® skæreskiver

Hvad har Scanmaster og hygiejnebind tilfælles?

Det er tid til vedligehold af dine maskiner?

Fødevareafsætningen i akut forandring

Måling af statisk elektricitet

Undgå tunge manuelle løft med en vakuumhåndteringsløsning!

Pakninger, som sidder lige i skabet!

Hvordan virker UVC i forhold til Coronavirus?

Home Use Test: Få indsigt i forbrugernes smagspræferencer

More Power in Less Space!

Ingeniørens trøst - Tip fra Siemens

Beskyt brugerne af dine maskiner, nemt og overskueligt.

Service og vedligehold på ventilationsanlæg.

Overskudsvarme til 3.300 husstande

Send til en kollega

0.172