23948sdkhjf

Plantebaserede fødevarer i fokus på fuldt booket konference

Alle pladser er fyldt, og store dele af det danske fødevareerhverv er på plads, mens andre er på venteliste, når der på mandag i Fællessalen på Christiansborg holdes en konference om plantebaseret kost.

Det oplyser Dansk Vegetarisk Forening, som står bag konferencen sammen med Plantebranchen, den forholdsvis nye brancheforening for plantebaserede fødevarer.

Deltagerne skal sammen blandt andet belyse spørgsmål som: Hvordan kan kosten gøre en forskel for klimaet? Hvor langt er vi nået med udviklingen af plantebaserede proteiner i EU og i Danmark? Er der udfordringer med plantebaseret kost? Hvordan ser fremtidens danske fødevareproduktion ud? Hvordan fremmer vi det grønne valg blandt forbrugerne?

Oplægsholderne er forskere og fagfolk fra blandt andre Oxford University, Teknologisk Institut, EU-Kommissionen, Det Nationale Bioøkonomipanel, SEGES, Dansk Vegetarisk Forening og Københavns Universitet.

Også en stribe klimaordførere fra Folketinget giver deres besyv med i en diskussion om, hvorvidt fremtiden for dansk fødevareproduktion er plantebaseret. Og fra erhvervslivet deltager virksomhedsejer og investor August Lund, Anders Martin Klöcker fra Landbrug & Fødevarer, Annette Juhler Kjær fra Salling Group og Plantebranchens formand, Christian Munk.

De øvrige deltagere i salen er repræsentanter for fødevareproducenter, detailhandel, organisationer, ministerier, myndigheder og forskere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093