23948sdkhjf

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Det danske cateringlandshold vandt onsdag guld ved OL for kokkelandshold i Stuttgart i Tyskland, hvor landsholdet har præsteret at servere den bedste buffet for 120 personer.

Det er første gang nogensinde, at et dansk landshold vinder guld ved OL for kokkelandshold.

Det oplyser Morten Andersen, administrerende direktør for organisationen Dansk Gastronomisk Union. Den består af tre kokkelandshold og et tjenerlandshold.

Morten Andersen har kort efter nyheden svært ved at sætte ord på præstationen. Men han betegner det som "sindssygt stort", at de seks kokke for cateringlandsholdet hiver OL-guldet hjem.

- Det er masser af træning. Den helt rigtige dedikation og indstilling. Det er teamwork. Det er ikke en enkelt person, der præsterer. Det er et helt team. Det er i høj grad den indstilling og den måde, de arbejder sammen på, der gør, at de vinder. Konkurrencen er så hård i toppen, at det er bittesmå detaljer, der gør forskellen. De er bare verdens bedste team, siger Morten Andersen.

Cateringlandsholdet, som består af kokke fra en række af landets største kantiner, er med resultatet inde i en god stime. Således vandt holdet bronze ved VM for kokkelandshold i 2018.

Konkurrencen for catering foregår ved, at de 120 personer hver især får en bakke med en tallerken på som i en kantine.

Dernæst går de til buffeten, hvor de kan vælge mellem en række forskellige retter og spørge kokkene ind til de enkelte serveringer.

Selve kokkelandsholdet endre uden for top-3 ved OL.

Mens der på forhånd var store forventninger til cateringlandsholdet, var der ikke forhåbninger om et stort resultat fra kokkelandsholdet.

- Vi kommer til at have store forventninger til VM i 2022 i Luxembourg. Men det er et helt nyt hold, som er startet op. De har kun trænet sammen i otte måneder og måske et par tusinde timer, siger Morten Andersen.

Et par tusinde timer kan umiddelbart lyde af meget tid til at udvikle og lave retter. Men Morten Andersen peger på, at eksempelvis nordmændene har haft deres hold sammen i tre år og har trænet i 20.000 timer.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Her er ikke skyggen af gluten

Glutenfri bagerisucces har fordoblet omsætningen og vil nu bygge nyt

Madklubbens ejer garanterer alle ansatte jobbet

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Nyhedsbrev

15.463 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Undgå opsigelser: Send medarbejderne på kursus i Digitalt Salg

Online Avis Arkiv

Konkurser: - På én nat væltede det ind med henvendelser

Frygten for at gå konkurs eksisterer i stort set alle brancher, men især enkeltmandsvirksomhederne er lige nu i panik, lyder det fra konkursernes frontlinje.

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

Succes: AB Caterings ja tak-pakker bliver revet væk

Co-Ro: Kina er på vej op igen

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Fødevaredirektør i milliardkoncern ved godt mod: - Vi er vant til at håndtere kriser

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Kohberg lukker for bake-off

Spiritusproducent vil lave enorm produktion af håndsprit

Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Coop vil hjælpe producenter med direkte salgskanal

Få overblik over Europas corona-restriktioner

- Vi er brændt inde med 100.000 salathoveder

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Restaurantkæde har fyret alle ansatte

Ingen hjælp: Ny flødebollefabrik ramt af ekstremt dårlig timing

Danish Crown holder skansen, men opfordrer til at søge job

Summerbird både fyrer og hjemsender

Energidrik-kæmpe får ny direktør

Salling Group udbetaler en halv milliard til leverandører

Også Danepork har skiftet kundefokus

Guide: Sådan får din virksomhed lønkompensation

Cateringfirma brændte inde med 6.000 kuverter

Kødgrossist: - Er nødt til at fyre trods hjælpepakke

3F: Trepartsaftale er et afgørende værn mod massefyringer

SMVdanmark: Selvstændige lades i stikken

Hamstring: Netto smed fyldte kurve med mad ud

Corona: Dansk bøfkædes omsætning er halveret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

STEMPELVENTIL – Hvad er fordelene?

Vi er her som vi plejer

Leverance til kunde, med yderst tilfredse medarbejdere.

Poly Chain Carbon Volt

Corona Skilte og Folier?

70 år med Klingspor Kronenflex® skæreskiver

Hvad har Scanmaster og hygiejnebind tilfælles?

Det er tid til vedligehold af dine maskiner?

Fødevareafsætningen i akut forandring

Måling af statisk elektricitet

Undgå tunge manuelle løft med en vakuumhåndteringsløsning!

Pakninger, som sidder lige i skabet!

Hvordan virker UVC i forhold til Coronavirus?

Home Use Test: Få indsigt i forbrugernes smagspræferencer

More Power in Less Space!

Ingeniørens trøst - Tip fra Siemens

Beskyt brugerne af dine maskiner, nemt og overskueligt.

Service og vedligehold på ventilationsanlæg.

Overskudsvarme til 3.300 husstande

Har du en reguleringsopgave?

Finsø A/S: Ny lagerstyring gør os mere effektive

Dag-til-dag-levering på trods af corona

Kæmper du med statisk elektricitet?

Ny traverskran? Få det hurtigste og skarpeste tilbud nu!

Kom bare an - Pro-Plast Energeo er klar..

Send til en kollega

0.172