23948sdkhjf

Østers-safari i København

Lørdag d. 15. oktober er en mærkedag for østerselskere i hovedstaden.
Med sæsonens første østers fra Limfjorden just ankommet, byder denne lørdag på et hav af muligheder for at smage en af de eftertragtede skaldyr – uanset om man er til den hurtige håndøsters med kølig fadøl eller Michelin-stjerner og hvide duge.

Alle lørdagens arrangementer er en del af den landsdækkende østersuge Oyster Trophy Week. Første indslag er en cykel-safari til udvalgte københavnske restauranter, der kan og vil noget særligt med østers. Turen starter meget passende med en sammenkomst i et Københavnsk mekka for god stil, Herrernes Magasin i Nørregade, hvor indehaver David K lancerer begrebet gentlemanish.

- Østers er jo indbegrebet af god stil. Det er for mig at se topmålet af kulturel og gastronomisk dannelse at spise østers. Og samtidig er østers jo netop noget af det vildeste man kan spise – et topmøde mellem vild natur og ekstrem forfinelse, som begrebet gentlemanish indfanger rigtig godt, forklarer David K.

Forførende uhøjtideligt
Østers-safarien fortsætter efter et glas og en snak i Herrernes Magasin til restauranter som Pastis Fishmarket, Fiskebaren, Acquamarina og Oysters and Grill. Hver restaurant præsenterer deres egen forførende fortolkning af østers og et glas. Torben Klitbo fra Cofoco er gået fuldblods ombord i østersugen.

- I min verden er østers simpelthen toppen af poppen – især de danske fra Limfjorden. Du finder ikke en mere elegant og lækker spise. Forhåbentlig får vi i østersugen også skeptikerne til at prøve en østers eller to. For selvom østers tit iscenesættes som noget meget fornemt, så er det også bare mad, siger Torben Klitbo, der holder østersarrangementer på flere af sine restauranter.

At østers også kan serveres uden butterfly og manchetknapper, kan man forsikre sig om på Ø-Bar ved Toldboden, når cykelsafarien slutter. Her kan man starte sin lørdag aften med en kold øl og en uhøjtidelig håndøsters direkte fra Limfjorden. Simpelt, ukompliceret og helt nede på jorden.

Stjernekokke på Toldboden
Aftenen slutter dog i de højere luftlag, når Toldboden slår dørene op for en af årets største gastronomiske begivenheder, The Grand Oyster Bar. En aften, hvor stjernekokkene Mads Refslund, Erwin Lauterbach og Claus Henriksen fra Dragsholm Slot filosoferer og kokkererer over et fælles østers-tema orkestreret af østers-afficionado Boris Buono fra Krogs Fiskerestaurant.

- Man kan forvente sig en helt unik aften, hvor østers spiller hovedrollen i en seks retters gourmetmenu, fortæller Boris Buono. Og efter middagen sætter Københavns festkonge Jean von Baden lyd og levende billeder på østers-temaet, der først får lov at klinge af, når nat igen er blevet til morgen – og en ny østersdag kan begynde.

Fakta: Oyster Trophy Week
Bag Oyster Trophy Week står Food Organisation Of Denmark ( FOOD ), der er sat i verden for at promovere danske råvarer og gastronomi i ind- og udland
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078