23948sdkhjf

Nu skal der sættes strøm til fødevareindustrien

| Af Simon Dinsen Hansen | Tip redaktionen om en historie

Et partnerskab mellem DI Energi, DI Fødevarer, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, DTU og rådgivningsvirksomheden Viegand Maagøe A/S skubbe fart i omlægningen til grøn strøm i dansk fødevareproduktion.

Parterne skal med en bevilling på seks millioner kroner fra Industriens Fond sætte gang i et nyt projekt, der skal hjælpe 20 fødevarevirksomheder med at nedbringe CO2-udledningen markant ved at omstille produktionsprocesserne til at køre på strøm.



Målet er at accelerere den grønne omstilling og styrke konkurrenceevnen, oplyser parterne bag projektet.

Væk fra olie, kul og gas

Baggrunden for tiltaget er, at fødevareindustrien tegner sig for 30 procent af industriens samlede energiforbrug i Danmark. Heraf stammer over halvdelen fra olie, gas og kul. Og ved at erstatte fossile brændsler med grøn strøm vil virksomhederne kunne barbere to procent af Danmarks årlige CO2-udledning.

- Vi kan forhindre markante udledninger af CO2 ved at omstille fødevareindustrien. Det er et vigtigt skridt i forhold til at fjerne klimapåvirkningen fra forarbejdning af fødevarer, og det er en fordel for virksomhederne, der gerne vil imødekomme forbrugernes stigende ønske om at få fødevarer med et lavt klimaaftryk, siger branchedirektør i DI Fødevarer Leif Nielsen, der er formand for projektets styregruppe i en pressemeddelelse.

Helt konkret skal projektet demonstrere mulige løsninger blandt de 20 danske fødevarevirksomheder, som endnu ikke er udvalgt, og derefter skal erfaringerne fra de 20 virksomheder bredes ud i hele industrien.

- Elektrificering medfører ofte omkostningsreduktioner i den enkelte virksomhed, og dermed styrket konkurrenceevne. Omstillingen påvirker også branchens leverandører, så projektet når ud i rigtig mange virksomheder. Hvis alt går som håbet og resultaterne er gode, så kan projektets erfaringer og metoder komme endnu flere brancher og virksomheder til gavn og samtidigt fungere som et godt eksempel og udstillingsvindue for den grønne omstilling af dansk industri, siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond.

Styrket konkurrence

Parterne bag projektet peger på, at en øget elektrificering af den danske fødevareindustri kan bidrage til styrket konkurrenceevne for den danske industri på tre områder:



1) Elektrificerede processer medfører ofte meget store økonomiske besparelser, hvorfor der er en direkte forbedring af konkurrenceevnen via lavere driftsomkostninger.

2) Lavere CO2-udledning for danske fødevarevirksomheder giver en markedsføringsmæssig fordel i forhold til udenlandske.

3) Danske komponentleverandører involveres i udvikling af nye eller tilpassede tekniske løsninger, som efterfølgende kan eksporteres.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Lokale kroer har stor succes med take-away

Gorm's Pizza forærer 12.672 poser mozzarella væk

1

Skare Food tror på massiv fremgang med Defco

Stort mad-arrangement flytter til 2021

Coronavirus stopper produktionen af Corona-øl

Tican vil have lov at slagte grise i påsken

Nyhedsbrev

15.457 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Digitalt Salg: Få nøglen til fremtidens detailhandel

Easyfood har afsat et hold til at sikre fremtiden: De graver i folks hjerner

Easyfood satte ny rekord, men er nu pludselig helt nede i gear

Emballagefolk har forrygende travlt - men varerne er der

Ejer af cateringfirma: Hver dag koster mig 10.000 kroner

1

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

1

Skares kødkoncern med nyt kæmpetab

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Saftproducent bukker under for coronakrisen

Genial opfinder slår til igen: Vil forvandle kaniner til oksekød

Aasted spiser af tyk ordrebog

18.000 Thy-pilsnere bliver til gratis håndsprit

Bryggerier ramt af coronakrisen: Ølforbruget styrtdykker

13 Dalle Valle- og Cafe A-spisesteder er konkurs

Efter at have fyret alle ansatte lukker restaurantkoncern 13 ud af 35 spisesteder.

Kims oplever syv weekendaftener om ugen

Kæmpe interesse for digitalt møde om eksport under corona

Koncern bag to danske Michelin-restauranter konkurs

Tican i fyringsrunde efter OL-beslutning

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Nordisk Mejerikongres udsat

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Online opkvalificering med godtgørelse

Bruger du også for mange forskellige sensorer?

MARS Service- og Sikkerhedsbeslag

Nyt samarbejde skal sikre industrikunder mere oppetid

Expression er flyttet ind hos ByMakers i Skanderborg

Nu tester GTS-institut værnemidler 24 timer i døgnet

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Gibotech får ny Projektchef

Hvornår skal du bruge luftovervågning på arbejdspladsen?

Elektronik fra Italien

Vi kan opgradere din eksisterende kran! Fyns Kran Udstyr

PALOMAT® holder påskeferie

Aluminiums Kraner fra JLM teknik, gør bare hverdagen nemmere

Gratis gå-hjem-møde om ISO 45001

Sådan forholder du dig til coronavirus, som virksomhedsejer

Kom bare an - Pro-Plast Energeo er klar..

MTP – når standardisering skal være dynamisk

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Quattroflow QF2500 hos PUMPEGRUPPEN

70 års fødselsdag hos Carsten Holm A/S

Fra smugkig til ny kassevasker

Ny projektleder til PanPac Engineering

Gør som dine konkurrenter

Ultimative løsninger til at fjerne olietåge

Webinar: Så du ikke med da vi sendte ’LIVE’ tidligere i går?

Send til en kollega

0.157