23948sdkhjf

Thise-direktøren om teknik: Jeg er meget overrasket

| Af René Wibholdt | Tip redaktionen om en historie

Den globale fødevareindustri snakker om udnyttelse af Big Data. Men sådan er det ikke hos Thise i Roslev, der ligger et godt stykke nord for Skive.

- Vi arbejder ikke med Big Data. Men vi arbejder med produktionsplanlægningssystemer, som er baseret på it og digitalisering, fastslår adm. direktør og medstifter Poul Pedersen.



Og det er netop digitaliseringen, der har været den toneangivende driver hos Thise, og som på en lang række områder har været med til at skabe forbedringer i mejeriet.

- Vi har fået langt mere styr på vores indkøb af emballage og ingredienser, vi har reduceret vores varelager, vi er blevet langt mere effektive i produktionen, vi har mindsket både vores spild og CO2-udledning, og så har vi fået en lagt bedre leveringsevne, forklarer en tilfreds Poul Pedersen og understreger:

- Vi har aldrig før haft så meget styr på økonomien, som vi har haft de sidste år.

Han pointerer, at digitaliseringen er en nødvendighed, som for alvor har fået fat, efter at Thise byggede et nyt fuldautomatisk mejeri for godt 11 år siden. Processerne med fremstilling af primært økologisk mælk og ost er blevet strømlinede for at sikre konkurrencedygtighed, fuld dokumentation og sporbarhed. På samme tid har fuldautomatiserede pakkelinjer og palleteringssystemer samt selvkørende trucks skabt effektivitet og fjernet tunge løft og monotont arbejde i mejeriet.

Læs også: Nye kartoner, gamle farver

Thise, der har passeret en milliard i omsætning, hvoraf 25-30 procent går til eksport, beskæftiger ca. 250 medarbejdere. Væksten på toplinjen har de seneste tre år ligget på mellem tre og fem procent, og soliditetsgraden er kravlet over de 30 procent.

Processen ophører aldrig
Poul Pedersen siger lige ud, digitaliseringen åbner op for ny viden om produktionsprocesser, som igen åbner op for nye muligheder og veje til forbedringer.

- Det er en on going proces, der aldrig stopper, og som kræver store investeringer, påpeger han.

Fra 2017 til 2019 blev der således skudt mere end 150 mio. kroner i mejeriet, som er blevet udvidet med en ny bygning med fuldautomatisk højlager til emballage og plads til endnu mere osteproduktion. Lige nu bliver der arbejdet på at køre de nye aktiviteter ind.

Læs også: Thise klar med splinterny plantedrik om få uger

- Det er en hård proces at komme igennem. Der en masse små tilretninger, som tager tid og koster penge, siger Poul Pedersen.

I år lyder investeringsrammen på 25 mio. kroner, som bl.a. skal bruges på en ny poselinje til børneyoghurt samt et nyt automatisk mælkebehandlingsanlæg, hvor de 10 forskellige mælkevarianter skal varmebehandles.

Vil måle på alt
Mejeriets fokus på digitalisering smitter også af på sammensætningen af medarbejdere.

Hvor der for 10 år siden kun var en enkelt medarbejder, der havde med it at gøre, er antallet i dag oppe på en halv snes, hvoraf de syv arbejder med it, mens de sidste tre er controllere. It er organisatorisk placeret under økonomiledelsen hos Thise.

Læs også: Direktøren har fået nye kasketter på

- For bare fem år siden havde jeg slet ingen idé om den vej, det ville gå med it og digitalisering her i Thise. Jeg er meget overrasket over udviklingen, og det er positivt. I dag kan jeg sige, at vi er vilde med it, digitalisering og automation. Det er fremtiden, siger Poul Pedersen.

Mejeriet barsler nu med en BI-strategi (et Business Intelligence-system som overbygning til det eksisterende økonomi- og administrationssystem, red.).

- Vi skal kunne måle på alle nøgletal, sådan at vi bliver endnu skarpere økonomisk og får det store overblik over alle produktionsprocesser, siger Poul Pedersen.

Mere om: Thise Mejeri
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Slagteri hyrer 14 nye medarbejdere

Modige kammerater åbner restaurant i krisetid

Restauranter og barer er fortsat tvangslukket

Restaurantkæde ramt af konkurs

Endnu en restaurantkæde ramt af konkurs - igen

Bagere deler corona-ideer i Facebook-gruppe

Nyhedsbrev

15.457 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Danish Crown forærer 100.000 måltider væk

Online Avis Arkiv

Regeringen genåbner Danmark gradvist efter påske

Digitalt Salg: Få nøglen til fremtidens detailhandel

Æggebakkefabrik har drøntravlt - salget er eksploderet

På to dage: Knap 14.000 selvstændige har søgt om hjælp

Lokale kroer har stor succes med take-away

Coronavirus stopper produktionen af Corona-øl

Gorm's Pizza forærer 12.672 poser mozzarella væk

1

Skare Food tror på massiv fremgang med Defco

Saftproducent bukker under for coronakrisen

Stort mad-arrangement flytter til 2021

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Easyfood har afsat et hold til at sikre fremtiden: De graver i folks hjerner

Tican vil have lov at slagte grise i påsken

Easyfood satte ny rekord, men er nu pludselig helt nede i gear

Ejer af cateringfirma: Hver dag koster mig 10.000 kroner

Emballagefolk har forrygende travlt - men varerne er der

1

Skares kødkoncern med nyt kæmpetab

1

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Kæmpe interesse for digitalt møde om eksport under corona

Koncern bag to danske Michelin-restauranter konkurs

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Nordisk Mejerikongres udsat

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Elesa+Ganter GN 1024 fjedersplit i stål eller rustfast stål.

Sådan opnåede dansk mejeri store besparelser

Perfekt og hurtig palletering

Kvalitet og kundetilfredshed går hånd i hånd

Kom med på besøg hos Vognmand Bent Mortensen A/S

Over 60 excentersnekkepumper samt reservedele på lager

Fra idé til færdigt produkt hos Gravlund Industrigummi

Så mange fordele får du, når du køber plast hos os ...

Ny forsendelse af iPad Pro - Den perfekte arbejdstablet

Træt af horisontale brandsikre skabe?

Sådan skal du som selvstændig forholde dig til coronavirus

Lej dit løftegrej hos Carl Stahl A/S

Scanmaster i kampen mod corona

HN Group A/S producerer 175.000 ansigtsvisirer om ugen!

NSK lejefedt typer

Super smart startkit til din næste messe

Cp Sourcing udvider igen på 3D-kapaciteten

Ny kapsling/elskab? Stål eller Polycarbonat?

Håndbyggede slanger fra WILLBRANDT Gummiteknik

Summit Electronics tilbyder Trykkalibratorer

Allweiler slangepumper finder du hos Copenhagen Pump

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Realax Slangepumpe fra Axflow

Trykregulator til præcis tid/tryk-dosering

Lisco Analytical tilbyder udstyr til Skumkontrol & måling

Send til en kollega

0.172