23948sdkhjf

Food Park har fokus på fremtidens fødevarer

Agro Food Park i Aarhus er det perfekte sted for landbrugs- og fødevarerelaterede virksomheder, der ønsker at involvere sig i fremtidens løsninger til den globale fødevareproduktion. Den markante udmelding kommer fra Søren Madsen, der har den noget specielle titel m3Manager.

Han er ansat af ejerne bag erhvervsparken, Landbrug & Fødevarer, og tager sig blandt andet af udlejning.

- Vi skal gøre det attraktivt at være her, så virksomhederne ikke blot lejer nogle kvadratmeter, men får "kubikmeter" med netværk, arrangementer og service oveni huslejen. Vi vil have de bedste rammer for innovation, siger Søren Madsen med et smil.

Søren Madsen var med til at udvikle konceptet om fødevareparken, der skulle bygges på den stolte landbrugstradition om at gøre tingene i fællesskab. I forvejen lå Dansk Landbrugsrådgivning på stedet med sine ca. 550 medarbejdere. I 2009 åbnede Agro Food Park sin første udlejningsejendom på 15.000 kvadratmeter.

- Lejerne strømmede til, og derved havde landbrugssektoren fået sin drøm om en erhvervspark i opfyldelse. Visionen blev til noget. Vi vidste jo ikke, om ideen var genial, eller om vi bare var sindssygt heldige, pointerer Søren Madsen.

Fra jorden til bordet
Visionen blev fulgt op i 2012, hvor etape nummer to blev taget i brug - 10.000 kvadratmeter. Søren Madsen kunne hurtigt melde fuldt hus til ejernes store tilfredshed.

Hele spektret fra jord til bord er at finde i de to udlejningsejendomme, som rummer omkring 80 små og store virksomheder og organisationer. En af de største er rådgivningsenheden Seges, der er en del af Landbrug & Fødevarer, og som hjælper danske landmænd på en lang række områder.

En anden lejer er Danish Food Cluster med over 200 medlemmer, og som repræsenterer over 75 procent af fødevareindustriens omsætning i Danmark. Her bliver der blandt andet arbejdet med netværk og branding. Med en snarlig fusion bliver Danish Food Cluster til Food & Bio Cluster Denmark.

Derudover har globale aktører som BASF, Chr. Hansen og Firmenich adresse i erhvervsparken, som også tæller konferencecenter med hotel og restaurant.

To vigtige milepæle
Søren Madsen betragter det, at først Arla Foods og siden Aarhus Universitet har placeret henholdsvis deres globale innovationscenter og Institut for Fødevarer, AU-FOOD, på stedet som to vigtige milepæle - en klar blåstempling af ideen om at opføre en erhvervspark.

- Vi har fået en del opmærksomhed fra udenlandske virksomheder, som har fået øjnene op for, at vi arbejder med innovation på kryds og tværs for at finde bedre løsninger end de eksisterende, påpeger Søren Madsen.

Søren Madsen har også et bud på, hvilke tendenser der præger fremtidens fødevareproduktion. Klimadelen fylder suverænt meget på den agenda. Og i den forbindelse kigger flere og flere af erhvervsparkens aktører på, hvordan de kan erstatte kendte produkter, det kunne være kød, med for eksempel vegetabilske løsninger.

- Agro Food Park står efterhånden rigtig stærkt. Vi har fået samlet en masse spændende virksomheder, som spænder lige fra rådgivning og innovation til teknologi målrettet fremtidens landbrugs- og fødevareproduktion, siger Søren Madsen.

Tredje udlejningsetape med de 8000 kvadratmeter forventes klar til indflytning ultimo 2021. I den forbindelse er det meget realistisk, at lejer nummer 100 flytter ind.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078