Fødevarekontrollen kommer kun i kontortiden
Det er alt for nemt at snyde med fødevaresikkerheden på hverdagsaftener og i weekenden, hvor der er allermest travlt, lyder kritikken.
Det viser en optælling foretaget af 24timer.
Avisen har gennemgået 31.557 kontrolbesøg, hvoraf kun 234 har været foretaget i weekenden.
Og mens kun én af de 30 restauranter, 24timer har været i kontakt med, kan huske et aftenbesøg fra Fødevarekontrollen, vækker den klare tendens bekymring hos en førende ekspert på området.
- Det er en komisk og naivt. Enhver fødevarevirksomhed ved, hvornår den kan snyde, og det skader fødevaresikkerheden. Slagteren ved, at kødet skal ompakkes i weekenden eller om aftenen. Enhver restauratør kan svine, som det passer ham, på de mest risikable og oplagte tidspunkter - når der er kunder og travlt, siger Orla Zinck, der er ekspert i fødevarekontrol og fødevaresikkerhed.
Hos Forbrugerrådet nøjes man med at udrykke tillid til, at Fødevarestyrelsen planlægger sin kontrol ordentligt.
Fakta: 24timers undersøgelse
• Kun fire af landets knap 1.000 bagerforretninger har i 2011 fået besøg af Fødevarekontrollen på søndage, som ellers er den ugedag, hvor der er klart højst omsætning og flest kunder i butikkerne.
• Det til trods for at bagerbutikkerne er blandt de fødevarevirksomheder, som klarer sig dårligst i Fødevarestyrelsens statistikker.
• 60 af de 926 bagerbutikker, som i 2011 har haft besøg af Fødevarekontrollen, har fået kritik. 17 af disse butikker fik alvorlig kritik i form af bøder, påbud og forbud.