23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fødevarekontrollen kommer kun i kontortiden

Det er alt for nemt at snyde med fødevaresikkerheden på hverdagsaftener og i weekenden, hvor der er allermest travlt, lyder kritikken.
























Fakta: 24timers undersøgelse





Fødevarekontrollen kommer stort set kun på besøg i kontortiden på hverdage. Det viser en optælling foretaget af 24timer. Avisen har gennemgået 31.557 kontrolbesøg, hvoraf kun 234 har været foretaget i weekenden. Og mens kun én af de 30 restauranter, 24timer har været i kontakt med, kan huske et aftenbesøg fra Fødevarekontrollen, vækker den klare tendens bekymring hos en førende ekspert på området. - Det er en komisk og naivt. Enhver fødevarevirksomhed ved, hvornår den kan snyde, og det skader fødevaresikkerheden. Slagteren ved, at kødet skal ompakkes i weekenden eller om aftenen. Enhver restauratør kan svine, som det passer ham, på de mest risikable og oplagte tidspunkter - når der er kunder og travlt, siger Orla Zinck, der er ekspert i fødevarekontrol og fødevaresikkerhed. Hos Forbrugerrådet nøjes man med at udrykke tillid til, at Fødevarestyrelsen planlægger sin kontrol ordentligt. • Kun fire af landets knap 1.000 bagerforretninger har i 2011 fået besøg af Fødevarekontrollen på søndage, som ellers er den ugedag, hvor der er klart højst omsætning og flest kunder i butikkerne. • Det til trods for at bagerbutikkerne er blandt de fødevarevirksomheder, som klarer sig dårligst i Fødevarestyrelsens statistikker. • 60 af de 926 bagerbutikker, som i 2011 har haft besøg af Fødevarekontrollen, har fået kritik. 17 af disse butikker fik alvorlig kritik i form af bøder, påbud og forbud.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.11