23948sdkhjf

Kødklisterens kontrapart under konkursbehandling

Icon Food, der har patent på en metode til at binde kød sammen uden tilsætningsstoffer, er tæt på konkurs efter fejlsagen satsning.
Fynske Icon Food er under konkursbehandling.

Det meddeler retten i Svendborg, med en tilføjelse om, at Tine Seehausen, Focus Advokater, er kurator.

Icon Food er især kendte for, at firmaet – med slagter René Hansen i spidsen – fik patent på en metode, hvorved man kan binde kød sammen uden tilsætningsstoffer . Og dermed undgå det såkaldte kødklister.

Der var derfor store forventninger til firmaet, som i øvrigt blev de første i Danmark, der fik et lån med sikkerhed i den nye erhvervspakke (Vækstkaution), der blev vedtaget i Folketinget i oktober 2009.

Allerede i marts blinkede alarmklokkerne dog, da Icon Food fremlagde regnskabet for 2009/10.

I årsrapporten advarede firmaets revisorer om en ”væsentlig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften”, mens ledelsen åbent erkendte, at en kapitaltilførsel var nødvendig.

I løbet af 2009/10 tabte Icon Food knap 4,9 mio. kr. med finanskrisen og en længere indtrængningstid på markedet end forventet som angivne årsager.

Ledelsen anså dog stadig potentialet i firmaet og dets patenter for stort, men gjorde opmærksom på, at investorkapital i omegnen af 4-5 mio. kr. var en nødvendighed for at fortsætte driften.

Denne kapital har det altså efter alt at dømme ikke været muligt at fremskaffe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125