23948sdkhjf

Fødevarekontrollen kritiserer McDonald’s

Fast food-kæden snyder på vægten, lyder anklagen, mens McDonald’s stiller sig afventende.
I september kunne 24timer afsløre, at McDonald’s i adskillige restauranter serverede burgere og pommes frites, der konsekvent vejede mindre end det lovede.

Det har Fødevarekontrollen nu taget konsekvensen af med en række kontrolbesøg, og her er konklusionen klar:

- Alle steder fandt vi samme resultater, som 24timer kom frem til, nemlig at nogle fødevarer vejede mindre end angivet, så det har vi givet indskærpelser for, siger Anne Rahbek, sektionsleder i Fødevarestyrelsen, til avisen.

Ifølge Fødevarekontrollen har McDonald’s taget kontrollens resultater meget alvorligt.

- Proceduren er sådan, at vi laver opfølgende besøg for at se, om forholdet er bragt i orden. McDonald's hovedkontor tager sagen meget seriøst, viser samarbejdsvilje og har lovet at rette op med det samme, siger Anne Rahbek.

Har fjernet vægtangivelser
Den udlægning gengives dog ikke helt af Sara Helweg-Larsen, kommunikationsdirektør, McDonald's Danmark.

- Vi overvejer, hvordan vi vil forholde os, men i første omgang respekterer vi Fødevarestyrelsens afgørelse. Men vi overvejer vores position og mener, at sagen er helt ude af proportioner, for vi har i årevis frivilligt angivet gennemsnitsvægten af vores produkter som en service for vores gæster, siger hun.

Som en reaktion på kontrollen har McDonald’s – i første omgang midlertidigt – valgt at fjerne vægtangivelserne i sit informationsmateriale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125