23948sdkhjf

Ny miljøminister fortsætter kampen for dåsepant

Ida Auken vil fortsæt kæmpe for, at dåser fra de tyske grænsebutikker pantmærkes.
Danmark har ganske vist fået ny regering, men på ét punkt fortsætter linjen som før: den siddende miljøminister vil kæmpe for at få pant på de millioner af dåser, danskerne årligt køber ved den tyske grænse.

Det fastslår miljøminister Ida Auken (SF) over for Flensborg Avis.

- Danskerne køber flere hundrede millioner dåser om året i de tyske grænsebutikker. Derfor skal vi have pant på dåserne, så vi undgår, at de brugte dåser ender i naturen.

En kompliceret sag
Også Troels Lund Poulsen (V) var optaget af sagen, ligesom Karen Ellemann (V) var i dialog med sin tyske kollega, da hun fungerede som miljøminister.

Ida Auken slår især på de gavnlige virkninger over for både naturen, miljøet og samfundsøkonomien, men en grænseoverskridende pantordning er ikke noget, man bare indfører over natten.

- Jeg kan forstå, at forhandlingerne skrider frem, men at det er en kompliceret sag, og at det kommer til at tage nogen tid, før vi er færdige, siger Ida Auken til avisen.

Den seneste forhandlingsrunde mellem det danske miljøministerium og embedsmændene i delstaten Slesvig-Holsten har foreløbig stået på i halvandet år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096