23948sdkhjf

Betalingsring giver dyrere madvarer

Indførelsen af en betalingsring vil give dagligvarekæderne en ekstraregning på op mod 40 mio. kr., viser beregninger fra Dansk Handelsblad.
Det er ikke kun bilejerne, der kommer til at holde for, hvis planerne om en betalingsring ved København bliver til realiteter.

Også fødevareindustrien kommer til at mærke de økonomiske konsekvenser, mens regningen i sidste ende havner hos forbrugerne.

En del af planerne bag betalingsringen – der skal ligge uden for Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro og Østerbro og desuden omfatter Amagerbro – er nemlig, at også lastbiler og varebiler skal betale for at køre ind i København mod en foreslået gennemsnitpris på 20-25 kr. i morgen og dagtimerne.

Detailkæderne oplyser på den baggrund over for Dansk Handelsblad, at de samlede omkostninger vil ligge på op mod 40 millioner kroner for at få lov til at passere betalingsringen for at få bragt mælk, kartofler og andre fødevarer ind til de københavnske supermarkeder og discountbutikker.

I sidste ende havner regningen hos forbrugerne, lyder det fra detailhandlerne, som ærgrer sig over, at dyrere fødevarer bliver en konsekvens af betalingsringen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083