23948sdkhjf

Nøglehulsordning udvides til restauranter

Fra 2012 er det muligt for restauranter, kantiner og andre at tilmelde sig ordningen frivilligt.
Fra 2012 kan restauranter, kantiner, kursuscentre og take-away-steder tilmelde sig den kendte Nøglehulsordning.

- Målet er at gøre det lettere for forbrugerne at træffe et sundere valg, når de spiser ude. På samme måde som vi med den eksisterende Nøglehulsmærkning hjælper forbrugerne til at købe sundere varer i supermarkedet, siger Mette Toftegaard Rasmussen, ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen, til Berlingske.

Årsagen er en stigende tendens til, at flere måltider indtages på farten.

Tilfredshed i HORESTA
- Vi oplever en stor forbrugerinteresse for at kunne træffe sundere valg , når man spiser ude. Både i den store, brede forbrugergruppe og blandt mennesker, som har et ønske om vægttab. Vi mærker også interesse fra både arbejdspladser og kantiner, som vil tage et medansvar for medarbejdernes sundhed - og fra restauranter, som gerne vil formidle, at deres mad er sundere, siger Mette Toftegaard Rasmussen.

Ordningen bliver helt frivillig, og de deltagende virksomheder skal betale for at blive certificerede. Her ud over skal de opfylde en række krav til de ansattes uddannelse, dokumentation af måltidets sammensætning, formidling og markedsføring. Endelig skal madretter, som opfylder ordningens krav, være mærkede.

Hos HORESTA erklærer man sig tilfreds med muligheden for den frivillige mærkning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11