23948sdkhjf

Grossister forventer flere fyringer

Over 20.000 medarbejdere er fyret siden finanskrisens indtog, men flere vil miste jobbet, forudser branchen selv.
Knap en tredjedel af landets grossister forventer at have færre ansatte i årets fjerde kvartal end sidste år.

Det viser en analyse fra DI Handel, som dermed sætter en streg under, at de dystre tider endnu ikke er ovre, selv om 20.000 medarbejdere i forvejen er blevet fyret siden finanskrisens indtog.

- Grossisterne forventer ikke at kunne fastholde en opadgående kurve i salget, og derfor forsøger man at rationalisere og effektivisere. Her er det jo naturligt, at man skærer på medarbejdersiden. Vi taler dog ikke om fremtidige massefyringer, men usikkerheden omkring det nye år er så stor, at der hersker en enorm grad af forsigtighed i branchen, siger Lars William Wesch, branchedirektør i DI Handel, til Dagbladet Børsen.

Vil ikke stå frem som tabere
Samme analyse kommer fra Dansk Erhverv, som forventer strukturelle ændringer på markedet.

- Vi forventer, og vi kan allerede se, at der sker en konsolidering i branchen. Mange små grossister kan ikke klare sig selv. Det betyder, at de enten lukker ned, eller også fusionerer de for at kunne klare sig, siger branchedirektør Steen Rytlig.

Det har ikke været muligt at få enkelte grossister til at kommentere på de nedslående tal. Ifølge branchedirektørerne skyldes dette en frygt for at fremstå som en af branchens tabere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093