23948sdkhjf

Dan Pig skal opbygge millionslagteri i Vietnam

Danske svineproducenter har så godt et rygte i udlandet, at henvendelserne om hjælp kommer helt af sig selv.
En statsejet vietnamesisk fødevarekoncern skal opbygge et nyt slagteri i nærheden af byen Ho Chi Minh.

Og da dansk svineproduktion i udlandet har rygte for at tilhøre den absolutte elite, var det kun naturligt for virksomheden at rette henvendelse til Dan Pig, der specialiserer sig i svinerådgivning.

- Vietnameserne vil have os til at påtage sig ledelsen og opbygningen af den store svineproduktion. Vi skal stå for planlægningen, design og teknologi. Det hele skal leveres i løbet af fem år, fastslår Kent Skaanning, indehaver af Dan Pig, over for Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Fra 5 til 1 mio.
Den vietnamesiske delegation har netop været på besøg i Danmark, hvor de fik lejlighed til at se alt fra gyllebehandling til slagterier.

Vietnameserne ønskede oprindeligt en produktion på fem millioner slagtesvin om året, men det fik Kent Skaaning talt ned i et mere realistisk leje omkring den ene million.

Om fire uger rejser tre mand fra Dan Pig så til Vietnam, hvor aftalen forhåbentlig skal forhandles på plads og underskrives.

Berømt i hele verden
Og det vil gavne hele området omkring Dan Pig, der har til huse i Hemmet mellem Skjern og Outrup, mener Kent Skaaning, som planlægger at bruge dansk inventar, danske avlsdyr og mange andre lokale ting til produktionsapparatet

- Mens dansk svineproduktion er på røven og står i en vanskelig økonomisk og politisk situation, så betragtes den i verden at være på toppen. Det er derfor, vi får sådanne henvendelser. Den kvalitet vi har her, giver os muligheder i udlandet. Danmark er nemlig berømt for sin svineproduktion, konstaterer Dan Pig-indehaveren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095