23948sdkhjf

Carlsberg er verdens mest miljøvenlige bryggeri

Ingen bryggerier i verden producerer mere miljøvenligt end Carlsberg, viser en ny liste fra Newsweek, som også har plads til flere danske koncerner.
Carlsberg er verdens mest miljøvenlige bryggeri.

Det viser en liste over 500 af verdens største virksomheder fra Newsweek, som har bedt to af verdens førende analysevirksomheder med speciale inden for miljø om at vurdere miljøindsatsen sammen med en række eksperter.

Forventede en topplacering
Samlet set ligger Carlsberg nummer 328 på listen, men det er altså foran brancherivaler som Budweiser, Heineken og SABMiller.

Det vækker naturligvis glæde hos det danske bryggeri.

- Vi har gennem flere år fokuseret meget på miljøet. Både pga. en generel holdning om, at vi ikke skal bruge flere ressourcer end nødvendigt, og ud fra et omkostningssynspunkt. Vi har i den grad nedbragt vores vand- og elforbrug, så jeg forventede, at vi ville ligge i toppen blandt bryggerierne. Det giver meget ofte mening for indtjeningen at sikre en optimal udnyttelse af ressourcer og produktionsapparat, siger koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen, Carlsberg, til Jyllands-Posten.

Finansselskab er bedst
Også Novo Nordisk opnår med sin 72. plads en flot placering som den fjerdebedste medicinalvirksomhed, mens Maersk Line med sin 340. plads ligger godt til blandt verdens transportvirksomheder.

Koncernen overgås faktisk kun af postvæsener, pakkeselskaber og et enkelt luftfartsselskab. Ingen andre af verdens største rederier ligger i nærheden.

Bedste virksomhed inden for kategorien ”Mad, drikkevarer og tobak” er i øvrigt British American Tobacco, som ligger nummer 292.

Listen – som kan ses her – toppes af finansselskabet Munich RE.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109