23948sdkhjf

Fødevareminister giver grønt lys til muslingefiskere

Fiskerne får lov at fortsætte med muslingefiskeriet i de beskyttede Natura 2000-områder i Limfjorden mod brug af mere skånsomme fangstredskaber og GPS-sendere.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) giver nu landets muslingefiskere grønt lys til fortsat at fiske i de beskyttede Natura 2000-områder i Limfjorden.

I halen på tilladelsen er dog koblet krav om brug af mere skånsomme fangstredskaber og installation af GPS-sendere på skibene.

Endelig tager fødevareministeren det forbehold, at tilladelsen kan få rødt lys ved EU-Kommissionen, som tidligere har truet Danmark med en retssag, hvis ikke der tages tilstrækkelige hensyn til naturen.

Tilfredse fiskere
- På længere sigt er vi nødt til at finde alternativer. Nu sender vi de nye krav til kommissionen, og hvis de vender tommelen nedad eller kræver justeringer, så er vi nødt til at kigge på det igen, siger Mette Gjerskov.

Tilladelsen vækker dog glæde hos fiskerne på trods af indskærpelserne og det EU-mæssige forbehold.

- Nu kan vi komme ud at se, om der er nogle muslinger i de områder der. Vi har i sommer fisket uden for Natura 2000-områderne, og kan konstatere at sommeren har været hård ved bestanden. Så vi er spændt på at se, hvordan det ser ud i Løgstør Bredning, siger formanden for Limfjordsfiskerne, Benny Andersen, til DR/Nordjylland.

Han finder kravet om GPS-sendere rimeligt og er heller ikke negativ ved udsigten til krav om mere skånsomme fangstredskaber.

- Fint nok, for det gør vi alle sammen allerede på frivillig basis. Nu bliver det bare et krav, siger Benny Andersen.

Også hos Danmarks Fiskeriforening erklærer man sig tilfreds og glæder sig over, at fødevareministeren har ændret kravene om kameraer på bådene til at nøjes med GPS-sendere.

Fakta:
• I 2010 foregik cirka en tredjedel af Limfjordens muslingefiskeri i Natura 2000-områderne.
• Kravet om GPS på fartøjerne skal indføres hurtigst muligt - dog senest 1. marts 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078