23948sdkhjf

Popcornspecialist som frelsende corona-engel

Midt i syndfloden af triste corona-nyheder findes der også lyspunkter - her kommer et fra den internationale popcornverden:

Rødovre-virksomheden Pantom, der leverer såkaldt fun food i form af blandt andet popcorn, snacks og læskedrikke, har gjort en god gerning. Og måske været med til at redde livet for en kollegavirksomhed i Italien.

- Vores kollega hos Fun Food Italia har mistet 98 procent af sin omsætning som følge af coronakrisen, og han spurgte for et par uger siden i vores netværk, om nogen ville hjælpe ham ved at købe nogle af hans majs til popcorn, fortæller Pantom-direktør Per Ødemark.

- I forvejen får jeg to containere med majs hjem fra USA i næste uge, men for tre dage siden var kollegaen i Italien helt nede på knæ. Jeg sagde til ham, at jeg kan købe fem paller - at han kunne sende en faktura, og så ville jeg betale med det samme. Så jeg har lagt 40.000 kroner til ham, selv om jeg ved, at jeg ikke får solgt de popcorn. Men vi må jo hjælpe hinanden, konstaterer den danske fun food-direktør.

- Vi var så klar
Fem paller svarer til en kvart container, og Pantom har dermed i høj grad rigeligt med majs, når også leverancen fra USA ankommer.

- Vi sælger blandt andet til cirkus, tivoli og forlystelsesparker, og indtil coronakrisen satte ind, var vi så klar til den nye sæson, hvor vi saftsuseme skulle frem i skoene, siger Per Ødemark, som nu formentlig må se de planer blive lagt i ruiner. Også danske biografer er normalt blandt de vigtige aftagere, men der er lyset ligeledes coronaslukket.

Ud over popcorn omfatter Pantoms sortiment blandt andet slush-ice, læskedrikke, candyfloss, kandiserede æbler, brændte mandler, pandekager og nachos. Virksomheden leverer også de maskiner, som kunderne bruger til at gøre produkterne salgsklar.

Saften til læskedrikke og slush-ice producerer Pantom selv på sine fabrikker i Rødovre og Hobro. Produktet bliver tappet i dunke på to, fem eller ti liter, hvoraf de store dunke også bliver solgt via foodserviceleverandører som Dansk Cater, Hørkram og Dagrofa.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078