23948sdkhjf

Bornholms Valsemølle må skuffe Bilka og Føtex

Den dårlige høst gør, at Bornholms Valsemølle ikke kan levere den ønskede mængde korn til supermarkederne, som tvinges til at droppe ny satsning.
Bornholms Valsemølle er nødt til at skuffe Bilka og Føtex, som ellers tidligere på året afgav en stor ordre til butikkernes bagerier.

Det er den dårlige høst, der gør, at møllen ikke kan følge med efterspørgslen.

- De er meget tro mod deres koncepter, og når de har et bornholmerkoncept, så skal det være bornholmsk korn. Så de koncepter løber ud, når vi løber tør for korn meget snart, siger møller Nils Jespersen.

Øgede produktionen med 25 procent
Bornholms Valsemølle får traditionelt sine leverancer fra Bornholms Andels Foderstofforretning, mens specielle kornsorter som eksempelvis spelt og durum dyrkes på kontrakt og leveres direkte til møllen fra landmanden.

Imidlertid gør den dårlige høst, at man nu må slække på denne praksis.

Således er Bornholms Valsemølle nødt til at importere korn, men Nils Jespersen understreger, at man vil sætte mærker på pakkerne, som angiver, at melet i det kommende år ikke nødvendigvis er bornholmsk.

Bilka og Føtex afgav i marts en ordre på 500 ton hos møllen i Åkirkeby, som er Danmarks sidste selvstændige valsemølle.

Ordren – der lød på grov og fin ølandshvede dyrket på Frennegård ved Svaneke og knækket rug og rug-sigtemel – svarer til en forøgelse af produktionen på 25 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078