23948sdkhjf

Ingen hjælp: Ny flødebollefabrik ramt af ekstremt dårlig timing

Manden bag Danmarks nyeste flødebollefabrik, Michael Møller Larsen, havde set frem til indvielsesreception i april og derefter en salgskurve på vej opad med raketfart. I stedet er han nu med egne ord landet mellem adskillige stole og sidder med "en blanding af optimisme og øvhed".

Michael Møller Larsens iværksætterfirma, SweetNorth, er i gang med at installere nye maskiner i Haarby på Fyn, hvor han regner med at skulle producere op imod en million flødeboller med navnet Ærli' om måneden. Men lige nu handler det meste om bare at bevare optimismen.

- De fleste af vores eksisterende kunder i cafésegmentet er lukket ned, og specialhandelen er faldet. Så p.t sælger vi stort set ikke noget. Og mange af de mulige nye kunder, vi havde på vej, har sat vores samarbejde på standby, da de ikke kender fremtiden, siger Michael Møller Larsen.

Dårlig timing
Samtidig er han ramt af ekstremt dårlig timing i forhold til de hjælpepakker, Folketinget har vedtaget. Det er dér, SweetNorth falder mellem de stole, der er sat frem.

- Alle tilskud afgøres jo på baggrund af tidligere omsætning og udgifter. Der har vi ikke haft så mange. Til gengæld er vi gået op på fuld husleje og andre faste udgifter fra 1. marts.

- Og så har vi også problemer i forhold til, at vi havde aftaler om at ansætte folk fra 1. maj – dem kan vi ikke få løntilskud til, da de ikke er ansat før 9. marts, så vi har måttet udskyde de ansættelser, påpeger Michael Møller Larsen.

Han understreger, at han ikke klager over hjælpepakkerne, snarere tværtimod, og at han synes, det er dejligt med et Folketing, der kan arbejde sammen og arbejde hurtigt, når det gælder

- Men de hjælpepakker er ikke beregnet på lige netop vores type virksomhed, der bliver fanget i vores opskalering. Vi skalerer jo op fra 15.000 flødeboller om måneden til muligt en million om måneden, konstaterer flødebolledirektøren.

Lejekontrakt fra 1. marts
Han fortæller, at han hos Dansk Erhverv har fået bekræftet, at SweetNorth ikke har mulighed for at få ret meget hjælp via hjælpepakkerne.

- På omsætningen bliver det jo gjort op, hvad hvad man havde af omsætning for et år siden . Da var vi helt nystartede og havde en meget lille omsætning. Så selv om vi er faldet 80 procent i omsætning siden februar, er vi ikke faldet i forhold til sidste år.

- Hvad angår de faste udgifter kigger man på, hvad vi har haft af faste udgifter de seneste tre måneder - og der har vi ikke haft nogen, da vores lejekontrakt i Haarby begyndte 1. marts, nævner Michael Møller Larsen.

Alt i alt har han et håb om, at politikerne hurtigst muligt ser på endnu en hjælpepakke, som skal være målrettet iværksættervirksomheder:

- En hurtig løsning kunne være, at iværksætterne kan få måske 75 procent af deres faste udgifter dækket, uden at man skeler til, hvad de havde af faste udgifter for et år siden. SweetNorth begyndte jo først at betale husleje, nærmest samtidig med at hele krisen begyndte, nævner Michael Møller Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078