23948sdkhjf

Ny, dansk pektinfabrik på vej - vil bruge cashewæbler

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Startupvirksomheden Fruit-Up i Farum har i samarbejde med Teknologisk Institut ekstraheret pektin fra restproduktet cashewæbler. Næste skridt er at optimere processen og afprøve pektinen i samarbejde med fødevarevirksomheder, oplyser Teknogisk Institut.

Cashewæblet er i dag et restprodukt fra cashew-industrien. Æblerne anvendes ikke, men efterlades typisk i plantagerne til forrådnelse. Der produceres ét cashewæble pr. cashewnød, hvor æblet er op til ti gange større end selve nødden. Alene i Ghana produceres ifølge Teknologisk Institut hvert år flere millioner tons, som går til spilde.

Samarbejdet mellem Fruit-Up og instituttet har ikke kun handlet om at at ekstrahere pektin fra cashewæbler i fødevarelaboratorierne på Teknologisk Institut. Også den basale funktionalitet i forhold til gelstyrke er blevet testet. Forsøgene har vist, at der er potentiale til at arbejde videre med udviklingen af pektin fra en ny råvarebase.

- Vi har allieret os med Teknologisk Institut, som har viden og laboratorierne til at udvikle ekstraheringsprocessen og test af gelstyrken. Vi har selv været med i laboratoriet og fulgt de første resultater, så det har været spændende for iværksættere som os, fortæller Marianne Duijm fra Fruit-Up.

Hos Teknologisk Institut deltager blandt andre faglig leder Mia Fiilsøe Falkeborg i projektet.

- Det er lykkedes at udvikle en proces til ekstraktion af små mængder pektin fra cashewæbler, som Fruit-Up har haft med hjem fra Afrika. Der skal dog en del mere procesudvikling til, før vi står med et rent produkt og større mængder, siger hun.

Forsøgsdage
På baggrund af de første resultater har Future Food Innovation valgt at investere i udviklingen af pektinen. Derfor er Samsø Bær og fødevarevirksomheden Expleris kommet med i partnerkredsen. Projektet skal nu se på funktionaliteten af pektinen i produkter hos de to virksomheder, og der vil også være forsøgsdage i udviklingskøkkenet FoodtureLab på Teknologisk Institut.

- Vi er løbende på udkig efter nye ingredienser, der kan give en funktionalitet ind i vores marmelader. At produktet udvindes fra et restprodukt, som ikke benyttes i dag, er et ekstra plus for os, siger Lone Hundevad fra Samsø Bær.

Hos Fruit-Up er Marianne Duijm overbevist om, at der er et marked.

- Pektinmarkedet er drevet af en række erfarne globale producenter, som servicerer de store nationale og globale fødevarebrands. Vi ser, at der er plads i markedet til en lidt mindre producent af pektin. Vores målgruppe er i første omgang virksomheder, der er for små for de globale leverandører af pektin, siger hun.

Hun peger på, at en kommerciel pektinproduktion med cashewæbler formentlig kræver investeringer eller et samarbejde med eksisterende virksomheder. Derfor leder virksomheden nu efter partnere til næste fase.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Rynkeby gik 400 millioner frem på bundlinjen

Scandic Food med bedste resultat i 10 år

Danish Crown afbryder milliardaftale i Kina

Bagedystvinder indgår flødebollesamarbejde med Meyers Bageri

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.531 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Prognose: Coronakrisen skærer milliarder af fødevareklyngens eksport

Online Avis Arkiv

Kyllingewraps er kaldt tilbage

KEN sikrer hygiejnen

Tenax Sild tabte millioner på lagerbøvl

Arbejdsulykker: Her er de 10 farligste brancher

Flad udvikling i kødpakkeri

Navneskifte med til at løfte Valsemøllen

Orkla har købt Havrefras

Ny omsætningsrekord, men OK Snacks dykkede gevaldigt på bundlinjen

Coldstar i sikkerhed efter frysekoks

Madmarkeds omsætning brager frem

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Snackkæmpe er tilfreds trods milliontab

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Trolden er på plads i nyt bryghus

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Flere penge til presset Joe & The Juice

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Problemer med sort eller svag belysning i et operatørpanel?

Få et tilbud på en ny ABUS Traverskran! - Fyns Kran Udstyr

Bæredygtig uddannelse som VE-Installatør

Nyhedsbrev Juni 2020

Lad FRECON stå på hovedet for dit medicinske udstyr

Grøn software til dine klimamål

KLEEchain

Håndspritstander incl håndsprit - Godt pakketilbud

NU - I dag torsdag kl 11.00 - Lær mere om støbegods

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Forårstilbud - spar 3.000,00 - Nederman støvfri Sandblæser.

Lad os levere dine næste støttebensplader - Fyns Kran Udstyr

Mere genanvendelse er ikke helt sort

Dansk produktion af støbte designemner i høj kvalitet

SMC bliver virtuel på verdens største online cobot event

HySense® QL 326 - test af pumper

Stort sortiment af hydraulisk værktøj hos Carl Stahl A/S

Electric, autonomous and efficient: sea bus can fill niche

Perfekt vandbehandling takket være regulerbare kapselblæsere

Er laboratoriearbejde hverdagskost i din virksomhed?

Mobil-Gateway: fleksibel dataovervågning

Fra analoge til digitale vejesignaler med Siemens

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Høj fleksibilitet med modulopbygget endestop

Membransædeventiler i flervejs-ventilblokke i rustfrit stål

Send til en kollega

0.141