23948sdkhjf

Nestlé overvejer at forlade Danmark

Øget fokus på multinationale selskabers skattebetaling i Danmark får Nestlé til at true med flytning, mens McDonald’s hilser forslaget velkommen.
- Det er en hån mod den almindelige dansker, at man ikke betaler sin skat. Alle skal løfte, og alle skal bidrage til at få dansk økonomi på fode igen - også de multinationale selskaber, siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) til Berlingske som begrundelse for en intensiveret jagt på de mange millioner af kroner, skattekassen hvert år angiveligt går glip af som følge af manglende skatteindbetalinger.

Skatteministeren lægger blandt andet op til, at de skatteunddragende selskaber skal udstilles på ministeriets hjemmeside.

Kan lige så godt flytte
Det får Nestlé til at true med at flytte fra Danmark.

- Vi har vores nordiske hovedkvarter i Danmark, men hvis vi skal udstilles på den måde, så kan vi da lige så godt flytte til Sverige. Så er der ingen grund til at være i København, siger Carsten Fredholm, der er Nordisk Direktør, til Berlingske.

Han understreger, at selskabet følger reglerne og at det seneste underskud kom fra Premier Is.

McD: Vi er transparente
Hos McDonald’s Danmark, som driver 8 af kædens 75 restauranter her i landet, er tonen anderledes imødekommende.

- Vi har altid betalt den skat, vi skal i Danmark, og vi er været transparente omkring det. Det er godt, at der kommer 160 nye arbejdspladser, og vi er sikre på, at Skatteministeriet er bedst til at vurdere, hvad der skal gøres, siger Sara Helweg-Larsen, der er kommunikationsdirektør i McDonald’s Danmark, til epn.dk.

Kan giver 625 mio. kr.
McDonald’s Danmark tjente sidste år 71 mio. kr., hvoraf de 20 mio. kr. havnede i den danske statskasse. Og sådan vil det fortsat være, lyder forsikringen.

- Vi har drevet forretning i Danmark i 30 år, og det bliver vi ved med. Vi håber faktisk, at initiativet kan mane nogle af de mange rygter, der går om McDonald’s, i jorden, siger kommunikationsdirektør Sara Helweg-Larsen.

Skatteminister Thor Möger Pedersen forventer, at en forøget indsats fra Skat vil give statskassen en ekstra indtægt på 625 millioner kroner i 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093