23948sdkhjf

Det sker: Fødevarefestival på Nordkraft i Aalborg

Den 4. og 5. november slår Nordkraft i Aalborg dørene op til et brag af en afslutning på fødevarefestivalen ”Mad på Nordjysk”.
Alt det bedste inden for nordjyske fødevarer danner en farverig ramme om såvel oplevelser og workshops for borgere samt en stor konference for erhvervslivet.

Nysgerrige borgere kan bl.a. lade sig friste af Smagen Nordjyllands store fødevaremarked, der åbner lørdag den 5. november kl. 10.00, hvor producenter fra hele Nordjylland vil byde på alt det bedste inden for regionale kvalitetsfødevarer.

De besøgende på Nordkraft kan i løbet af lørdagen også lære at lave mad på nordjysk i tre køkken-værksteder sammen med den kendte kok Morten Nielsen fra Mortens Kro.

Og er man mere til teori end praksis, kan man høre fødevareeksperter fortælle vidt og bredt om nordjyske fødevarer lige fra grøntsager til underlige fisk.

Erhvervslivet mødes fredag
Aktiviteterne skal være med til at skabe opmærksomhed om kvaliteten, arbejdet og mulighederne inden for det regionale fødevareerhverv, fortæller Rene Langdahl Jørgensen, der er formand for Spis Nord:

- Vi er stolte over, at det er lykkedes at samle så mange producenter og lave et så stort og spændende arrangement. Vi tror på, at der er mange oplevelser og perspektiver i den her slags begivenheder, hvor vi byder Nordjyllands borgere og turister på det bedste af det bedste inden for kvalitetsfødevarer, siger Rene Langdahl Jørgensen.

Mens lørdagen står i fødevaremarkedets tegn, mødes det nordjyske erhvervsliv allerede fredag den 4. november til Future Food Camp – en stor konference omkring Nordjylland som ”fødevareland” og fremtidens muligheder i krydsfeltet mellem fødevarer og turisme.

Blandt trækplastrene på konferencen er den kendte TV-kok Claus Meyer, der de seneste år har skabt stor opmærksomhed omkring det nye nordiske køkken og de helt specielle fødevareoplevelser af international topklasse, som Danmark og resten af Norden kan byde på.

Gulerødder som himmel
Topklasse vil der også være over dagens øvrige aktiviteter i Nordkraft. Bl.a. kåres vinderen af en skolekonkurrence om at udvikle en særlig Nordjysk Madkasse baseret på regionale råvarer.

Og Aalborg Universitets Food + Design byder alle interesserede inden for til smagsprøver i en unik gulerodspavillon med fokus på sundhed og oplevelse. Her vil tusindvis af gulerødder danne ny himmel i Nordkrafts store kedelhal.

De mange aktiviteter i Nordkraft den 4.-5. november er kulminationen på de seneste måneders nordjyske fødevarefestival, der under navnet ”Mad på Nordjysk” har budt på en lang række fødevareoplevelser og -arrangementer i hele Nordjylland bl.a. Hirtshals Fiskefestival, Skagen Kvalitetsfødevaremesse og Østerspremieren på Mors.

Bag fødevarefestivalen og eventen på Nordkraft står Regionsrådet, der med initiativet vil sætte ekstra fokus på nordjyske kvalitetsfødevarer og de tilhørende oplevelser for på den måde at styrke både fødevare- og turismeerhvervet i Nordjylland.

Festivalen gennemføres i samarbejde med Vækstforums fødevaresatsning Spis Nord, VisitNordjylland og Food College Aalborg, der sammen byder på en bred vifte af spændende aktiviteter på Nordkraft i Aalborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098