23948sdkhjf

Chr. Hansen trodser uro med positivt regnskab

Ingredienskoncernen levede op til de opskruede forventninger med vækst i både omsætning og resultat.
Chr. Hansen skruede i sommer op for egne forventninger til året som helhed, og det viser sig nu, at koncernen til fulde levede op til disse.

Omsætningen steg med 15 procent til €636 mio., mens årets resultat steg med hele €100 mio. til €118,6 mio.

- Det har været et turbulent år for den globale økonomi præget af stor usikkerhed. Vi er glade for, at Chr. Hansen trods den globale uro endnu engang kan fremlægge et godt resultat. Vi har opfyldt vores finansielle mål for året med rentabel vækst inden for alle forretningsområder der førte til en organisk vækst på 14 %. Den organiske vækst eksklusiv effekten fra ændrede karminpriser var 10 %. Den positive udvikling er et tydeligt bevis på, at vores skalérbare og robuste forretningsmodel holder, siger adm. direktør Lars Frederiksen.

Om forventningerne til det indeværende regnskabsår, siger direktøren:

- Vi er stadig på rette vej med hensyn til at opfylde vores langsigtede vækstforventninger og forventer en organisk vækst eksklusiv karminpriseffekt på 7-10 %. Vi forventer faldende karminpriser i det kommende år, hvilket vil påvirke den organiske vækst med cirka 2 % og dermed reducere den organiske vækst til 5-8 %. Vores skalérbare forretningsmodel vil forbedre rentabiliteten yderligere, og vi forventer, at EBIT-marginen bliver over 26%, siger direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094