23948sdkhjf

Horesta foreslår oplevelsesfradrag som redningskrans til branchen

Coronakrisen tager hårdt på mange brancher, men især hotel-, restaurations- og cateringbranchen bløder i disse uger og formentlig i mange måneder frem.

Derfor foreslår brancheorganisationen Horesta, at regeringen indfører et personligt fradrag på for eksempel restaurantbesøg og hotelovernatninger i 2020 og 2021. Ligedan skal virksomheder kunne trække kursusophold, overnatning og bespisning fra.

- Selv om grænserne åbner igen, vil rejselysten først komme tilbage om lang tid. Samtidig må vi forvente, at forbrugerne holder på deres penge i mange måneder frem. Derfor foreslår vi en ordning, hvor man ligesom med håndværkerfradraget kan opnå fradrag på 18.700 kr., siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta, i en pressemeddelelse.

Håbet er, at det skal få danskerne til at lægge flere penge i horestasegmentet, nu hvor det forventes, at antallet af internationale turister til Danmark vil falde ganske betydeligt.

På Christiansborg tager man positivt imod Horestas forslag.

- Efter vores opfattelse skal der komme et initiativ, som tilgodeser den branche markant. Der indgår det her forslag som en fair og rimelig idé til, hvordan man kan sikre, at der kommer hurtigt gang i det, siger erhvervsordfører Hans Christian Skibby (DF) til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078